Poika oppi sunnuntaina potkimaan palloa. Meillä on sellainen pieni koripallo, jossa on hieman liian vähän ilmaa, että se ei riko paikkoja. Hyvin tuo kuitenkin kelpasi myös jalkapalloharjoituksiin. Vähän ajan kuluttua alkavat jalkapallokisat televisiosta ja sekös tuottaa harmia minulle. Mies tahtoo kuitenkin katsoa jalkapallonsa. Ja se hänelle suotakoon. Ehkä sen aikaa istun makuuhuoneessa ja luen jotain kirjaa. Nyt on lainassa ollut yksi kirja jo kuukauden ja olen sitä noin puolessa välissä. Ennen vanhaan imin kirjoja sisääni ihan hirveästi, mutta se oli silloin kun asuin ja elin yksin. Silloin oli aikaa. Nyt on otettava perhe huomioon ja annettava aikaansa heillekin.

Poika pelkäsi voikukkaa. Mies toi kauppareissulta sellaisen mukanaan ja näytti, että joku fobia sillä pikkuvesselillä (1v.9½kk) on. Itki oikein rassukka, kun vei kukan lähelle lasta. Ja säikähdyksestä tuhisi ja hätkähti. Kauppareissulla oli pakoon juossut kukkaa. Kaunishan se on voikukka minun mielestäni, vaikka rikkakasvi onkin. Onneksi sentään poika ei pelkää maassa olevia voikukkia. Ehkä se on niin värikäs ja höytyväinen. Ehkä poika kuitenkin tottuu tuollaisiin kukkiinkin ajan kanssa, jos otetaan sisälle ja näytetään säikyttelemättä. Käytin kyllä tuota kukkaa ja pelkoa vähän hyväksenikin, kun luin sängyllä Helsingin Sanomat sunnuntaina. Pistin kukan lehden päälle, että poika ei tullut rytistelemään lehteä, kuten hän usein tahtoo tehdä.

Pankista tuli vastaus, 12 kk lyhennysvapaa lainoista. Talous pysyy koossa. Tilillä on rahaa sen verran, että se riittää ruokaan ja säästöönkin jää vielä vähän. Lisäksi on syyskuussa maksettavana yhden opintolainan lyhennys ja sen maksaminen onnistuu ihan hyvin. Oikeastaan asiat hyvin. Paitsi, että kesällä menee rahaa miehen Saksan matkaan, kun täytyy käydä oman maansa lähetystössä jos sitä kautta saisi oman kansallisen passinsa. Kun oleskelulupa on siitä kiinni.

Kun asiat menevät näin hyvin putkeen, voisi luulla, että en ole sairas ollenkaan. Suuri osuus sillä, että mieliala on tasainen on varmaan kyllä lääkityksellä, josta onneksi en ole mitään sivuvaikutuksia huomannut. Unen määrä on tietenkin kasvanut, mutta se on vain järjestelykysymys, että menee vuoteeseen tarpeeksi aikaisin, että ei ole seuraavana päivänä väsynyt.