Lapsella oli 2-vuotispäivät. Oltiin päivä kotona ja syötiin pieni jäätelökakku. Äitini eli mummo tuli käymään yhdeksi yöksi, koska ei malttanut sen pitempään olla kun metsä on vielä täynnä mustikoita. Lapsi sai lahjaksi satukirjan, leikkieläimiä ja polkupyörän. Kummit eivät muistaneet, kun emme heitä tänä vuonna kutsuneet juhlimaan. Edes korttia ei tullut.

Sosiaalitoimiston kanssa oli pientä skismaa. He pistivät kielteisen päätöksen toimeentulotukeen, koska tilillä oli vielä raha 1700 €. Kävin heille selittämässä, että rahaa tarvitaan, kun ensi kuussa täytyy maksaa opintolaina n. 1200 €. Lisäksi miehen pitäisi päästä käymään Saksassa sitä passia varten. Olisi pitänyt kirjoittaa nämä hakemukseen, mutta kun ovat itselle niin selviä asioita, niin ne jäivät laittamatta. Virkailija lupasi tehdä uuden päätöksen ja rahat ovat tilillä huomenna. Hyvä niin. Miehen Helsingin matkaan meni rahaa ja lapselle piti ostaa uusia vaatteita päiväkotia varten.

Tänään lapsi meni ensimmäistä kertaa päiväkotiin. Myöhästyimme bussista, kun oli vielä kesäaikataulut. Seisoimme keittiössä ihmettelemässä, että miten se bussi jo nyt meni talon ohi. Kaivoin esiin aikataulut ja totesimme, että se menee vain yhden kerran tunnissa näin kesäaikaan ja se aika oli 8.15. Menimme sitten seuraavalla bussilla kaupunkiin. Onneksi mies ei myöhästynyt omalta kielikurssiltaan ja minä sain vietyä lapsen päiväkotiin. Kävelin sinne kaupungissa n. 20 min.

Kirjastosta lainasin lisää lasten kirjoja ja itselleni Doris Lessingin kirjan Ruoho laulaa. Valitsin sen mieluummin kuin suomalaisen, koska tapahtumat sijoittuvat Etelä-Afrikkaan. Myös edellinen kirja, jonka kohta olen lukenut loppuun (Variksen velho) sijoittuu Afrikkaan, kuvitteelliseen valtioon, jossa hallitsija on diktaattori ja järjestelmä totalitaarinen. Kirjastot ovat ihania paikkoja. Lapselle lainasin kirjoja, joissa kerrotaan sioista, koirista Babarin-norsusta ja kukoista. Niitä sitten luetaan ja katsellaan viikon ajan. Ehkä poika oppii puhumaan päiväkodissa. Toivotaan niin.

Viikonlopun ajan oli hankala saada unta, kun murehdin sitä sosiaalitoimistoa ja lapsen päiväkotiin menoa. En kuitenkaan ole huomannut, että olisin matkalla maniaan tai hypomaniaan. Seuraava mt-polikäynti on ensi viikolla. Ehkä keskustelemme Ketipinorin pudotuksesta sieltä 600 mg:stä. Apteekista ostin ehkäisypillereitä ja ne olivat jälleen kallistuneet. Nyt hinta oli jo 32.20 €. Lisäksi ostin lapselle nenätippoja, kun on ollut vuotava nenä ja yskää.