Mies osti kirpputorilta hyvän näköisen mustan miesten vanhan talvitakin. Mutta sitten tapahtui erehdys. Hän halusi pestä sen mahdollisimman puhtaaksi, joten pisti pesukoneeseen ja mahdollisimman kuumalle. Takkihan siitä tietenkin sitten kutistui. Ja miestä kovin harmitti. Äitini lähetti minulle tekstiviestin:"Oppi ja ikä kaikki!" kun kerroin hänelle tästä onnettomuudesta. Siinä sitä sitten yritettiin olohuoneessa vetäen venyttää miehen takin hihoja. Eihän se nyt onnistunut. Harmitti minuakin, koska takki oli minun tyylini mukainen. Sellainen vanhanaikainen miesten talvitakki, jollaisen itsekin huolisin, jos olisi sopivan kokoinen. Nuorena minullakin oli sellainen. Musta tietenkin. Siihen meni sitten se 15 € hukkaan, koska takki on nyt pitokelvoton.

Uskaltauduin ostamaan kaupasta valkosipulin, kun minulla ei ole mitään sovittuja tapaamisia, joihin pitäisi mennä eikä saisi haista. Mies nyt tietenkin joutuu kärsimään hajusta, mutta eiköhän tässä pärjätä, jos vaan ei liian lähelle minua tule ja pitää ikknan auki. Hajuja ihmettelin suihkussakin, kun siellä oli Erittäin hienoa suomalaista tervashampoota ja Rexonan sport-tuoksut sekaisin. Kumpikin ihan ok yksinään, mutta yhdessä - hieman erikoista.

Perjantaina on kehityspsykologian tentti opettajan pedagogisiin opintoihin ja olen yrittänyt jaksaa lukea siihen. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että opiskelu kyllästyttää...

1898626.jpg

Minä olin aiemmin ajatellut, että voisin opiskella psykodraamaa, kun alla on ylempi korkeakoulututkinto. Siihen kuuluu myös oma psykodraaman läpikäynti. Nyt näyttää siltä, että suunnitelmat pitää pistää uusiksi. Tulen mitä todennäköisemmin syömään lääkkeitä koko ikäni, jos diagnoosi pysyy samana. Psykodraaman läpikäyminen on mielestäni sellainen riskitekijä, jolle ei sitten kannata asettua alttiiksi. Ja varsinkin jos ajattelee, että pitäisi ohjata toisten prosessia. Se olisi ehkä jopa miltei vastuutonta. Enkä osaisi ehkä itse diagnosoituna asennoitua enää oikein ryhmäläisiin. Psykodraama oli haave silloin kun opiskelen mielenterveydenhoitajaksi. Nyt se olisi mahdollisesti toteutunut, mutta ei kuitenkaan. Käännyn pois kaikesta toiminnallisesta ja kohtaan kirjallisuuden. Se on turvallista.