Ihanaa. Olen vihdoin saanut läpi viimeisen tentin, joka kuului opettajan pedagogisiin opintoihin. Ja tentistä tuli 5 (asteikolla 1-5)! Vastatessani tenttiin minusta tuntuikin, että etenin jäsennellysti ja loogisesti. Ehkä kaikki kirjassa mainitut asiat eivät tulleet tenttivastaukseen, mutta kokonaisuus oli hallinnassa. Vastasin 2 tuntia yhteen kysymykseen ja intouduin vähän itsekin filosofoimaan. Ja tämäkin tietenkin oli tenttaattorin tyylin mukaista. Toinen vaihtoehto oli, että lukija ei olisikaan "omasta ajattelusta" siitä omasta teorian tyngästä tykännytkään. Mutta olenhan minä jo graduvaiheen opiskelija, joten pitää ollakin hyvää tekstiä. Eli loppujen lopuksi ainakaan ajatteluun tämä sairaus ei ole vaikuttanut niin paljoa ja lääkityskin on nyt sellainen, että ei "lamaannuta" tai vie "zombieksi". Lääkkeet saan korvattuina ja olen lukenut jossain blogeissa bipolaareista, joilla tuntuu menevän huonommin ja eivät saa lääkkeitä. Ehkä olen sitten vain onnekas. Luulen, että psykoosi on pelottavampi vaihtoehto kuin mania, sillä oikein kunnon maniaa minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut. En ole koskaan esim. saanut raha-asioitani sekaisin tai joutunut ostovimman uhriksi.

Tänään minulle selvisi, että visa debit - kortissani on luottokorttipuolikin. Söin yliopiston ruokalassa ja myyjä sanoi, että pankkikorttipuoli ei onnistunut. Kysyin vielä maksamisen jälkeen, että menikö se pankkikortilta. Ei mennyt. Ja tähän asti olen luullut, että minulla on vain pankkikortti. Tarkastelin  Amican kuitteja ja niissä lukee, että "luottokortti". Kuitenkin, kun tarkastin maksut verkkopankin tiliotteelta, niin niissä lukee, että pkorttimaksu.  Eli minun varmaankin pitää ottaa pankkiin yhteyttä, että onko siinä nyt luottokorttia vai ei. Itse veikkaisin, että ei. En vaan tiedä, miksi yliopiston kassakone ei hyväksy pankkikorttina sitä.

Raha-asioista säikähdin viime viikolla, kun peruspalvelu (=sos.toimisto) ei maksanut kuin n. 2 x 100 € minun tililleni. Syy selvisi sitten perjantaina kun päätös tuli kotiin. He olivat maksaneet miehelle hänen tililleen hänen perusosansa 339 € vaikka hän sai tililleen myös työttömyyskorvauksen ja ylläpitokorvauksen, joka tulee kun hän on kielikurssilla. Nyt sitten mieheni maksaa osan noista rahoista minun tililleni. Vaarallista touhua, sillä mies sanoi jo rahoista ihastuneena, että eihän tässä tarvitse mennä töihin ollenkaan, kun tulee noin paljon rahaa (tilille tuli yli 1300 €). No, onneksi tiedän, että hän ei tarkoittanut mitä sanoi.

Nyt työn alle tulee lastentarhanopettajan opinnäytetyö draamasta ja varhaiskasvatuksesta. Hion vielä teoriaosaa ja mietin, mitä olen sinne kirjoittanut ja sitten kirjoitan loppuun analyysin aineistosta, mitä olen lastentarhanopettajilta saanut. Kesän ajan tämä vain "hautui", kun en tehnyt muuta yliopistolla käydessä kuin luin toisten blogeja. Hyvä merkki, että innostun aiheestani edelleen.