Eilen sitten unohdin ottaa iltalääkkeet. Aamulla vasta muistin ja ajattelin, että olisin ottanut puolet siitä määrästä, mutta sitten en uskaltanut ottaa, koska minun piti mennä labrakokeisiin (verikoe) diabeteksen takia ja sinne piti mennä syömättä. Olen siis liikenteessä lääkitsemättä. Olotila on vähän väsynyt, mutta en usko, että syynä on lääkkeiden poisjääminen. Olin aamulla herätessä peiton alla ihan hikinen ja kuumissani, kun huoneessa tuntui olevan aika viileä. Sama hikisyys jatkui senkin jälkeen, kun olin saanut vaatteet päälleni. Vasta ulkona olo helpottui. Aamulla en voinut juoda kahvia niiden labrakokeiden takia, mutta muutenhan minä en yleensäkään mitään aamuisin syö, joten siitä ei ollut mitään harmia. Näytteenottajalle tarjosin oikean käteni, kun hän etsi suonta vasemmastani. Silloin kun pystyin käymään verenluovutuksessa (nyt mahdotonta lääkityksen takia) niin tämä sama asia huomattiin siellä, että suonia ei ole vasemmassa. Minulle ei tehnyt hankalaa katsoa, kun veri valui pieneen näyteputkeen eikä minua myöskään pyörryttänyt tai heikottanut muuten. Ainoastaan kofeiinin puute on ehkä syynä väsymykseen. Lääkäri soittaa tulokset ensi viikolla minulle. Aamulla omassa sokerimittauksessa tulos oli 6.6 (kun normaali on alle 6 aamuisin) kun se viime labrakokeissa oli 7,4. Eli jos omaan mittaukseen on uskomista, niin ainakin jotain parannusta olisi havaittavissa. Tämän toisen mittauksen jälkeenhän (ensimmäinen huhtikuussa) diagnoosi on diabetes (jos on) ja siihen määrättävät lääkkeet ovat 100 % kelan korvaamia.

Eilen kävin seurakuntatalolla katsomassa ilmaisen teatteriesityksen, joka kertoi Danten Divina Commediasta. Oli ihan kiva vähän rikkoa arkirutiineja, vaikka esitys ei erityisen tajunnanräjäyttävä ollutkaan. Se oli korostetun "taiteellinen" ja siitä puuttui punainen lanka. Pääosassa olivat Dante ja hänen rakastettunsa. Välillä oli hankala tietää, kuka mitäkin esitti ja puvustus oli vähän sitä sun tätä. Tämä teatteri tekee yhteistyötä teatterilaboratorio ECS:n kanssa, jonka pääsykokeissa itsekin kerran kävin. En vain ollut kovin vakuuttunut sen tasosta. Ainakin pääsykokeissa painotettiin fyysisyyttä (jota itseltäni tällä hetkellä löytyy hyvin vähän). Kaikki 3 näyttelijää olivat hyvin pitkiä ja hyvin hoikkia. Esityksen jälkeen oli teetilaisuus srk-keskuksen salissa. Join karibian aurinko teeni ilman mitään makeutusta ja näköjään sitä tottuu kyllä sokerittomaan makumaailmaan. Istuin samassa pöydässä 3:n vanhemman (n. yli 55 v.) naisen kanssa. Nämä naiset sitten kommentoivat körttinuorten tekemiä leipomuksia, että nuoret sitten osaavat. Hymyilin heille vuorovaikutuksenomaisestii ja samaan aikaan päähäni välähti, että itse en kyllä mikään nuori ole. Se aikuisuuden rajapiste on sitten saavutettu jo. Vaikka opiskelijan kirjoilla vielä olenkin.

Siitä kun huhtikuussa kävin ensimmäisen kerran lääkärin luona diabetesepäilyn takia on painoni pudonnut 12 kg, jos kaikki käytössä olleet vaa´at pitävät yhtä. Eikä minun ole edes tarvinnut potea nälkää tämän takia. Nyt käyttöön tulee uusi metformin-sokerilääke, joka vielä vaikuttaa ruokahaluun sitä vähentäen. Joten tämäkin lääke siis on parantamassa pudotustani. Kaikki johtui aluperin siitä psyykelääkkeestä, joka lisäsi ruokahalua. Painoa tuli lisää 25 kg, siitä siis nyt jo lähes puolet olen saanut pois. Sinänsä ärsyttävää, että näin kävi koska raskaana ollessa painoa tuli lisää vain 3 kg eli siis n. lapsen painon verran. Silloinkin oltiin kyllä jo ylipainoisia eli paino oli siellä 100 kg:n kieppeillä. Mutta pitkäjänteisesti työskentelemällä tästä "läskivaatteesta" vielä päästään eroon ja jopa mahdollista hoikaksi tulla, jos kaikki jatkuu kuten nyt. Se on kyllä täysi yllätys miehelleni. Hän on sitä mieltä, että laihtua voi vain kävelemällä hirveästi kuten olemme nähneet erään naisen tekevän meidän asuinsijamme lähellä. Minä liikun päivässä "vain" n. 45 min, mitä menee kävelyihin päiväkodille ja yliopistolta bussipysäkille. Mutta siinä onkin se suositus terveysliikunnaksi päivässä : 3 x 10 min. Se vaikuttaa sokeriaineenvaihduntaan, mutta ei ole vielä kuntoliikuntaa. Tänään tosin huomasin käveleväni päiväkodille huomattavasti nopeammin kuin aiemmin. Olen aika hidas kävelijä, minulla ei normaalisti ole kiire minnekään. Kun katson itseäni peilistä, niin huomaan, että rintani vaikuttavat nyt olevan suuremmat kuin mitä vatsani. Ja se on aika paljon se. 12  kg on ihan suuri määrä kun se on lähtenyt 6 kk. Eli sen ½ kg / vko. UUK:n suositus on kuulema 250 g / vko. Painonpudotus on silloin pysyvämpää. Ja uskon, että tämä on aika pysyvää, koska en ole millään nälkädieetillä tätä tehnyt vaan ravitsemusterapeutin ohjeilla. Ja hän katsoi syömiseni ruokapäiväkirjan mukaan. Joten liikkeelle on lähdetty ihan minusta itsestäni.

Minulla on kaksi opiskeluasiaa, jotka pitää tehdä ennen valmistumista. Toinen on lastentarhanopettajan opinnäyteytö. Toinen on filosofian gradu (+ 2 esseetä syventäviin opintoihin). Tänään tilasin ensimmäistä kertaa kirjan amazon.com:ista. Kirja on Emmanuel Levinasin kirja eettisestä metafysiikasta. Se maksoi 21.35 €. Sain sen maksettua visa debit - kortillani. Kirjaa sai selattua netissä muutamia alkusivuja ja päädyin siihen, että tarvitsen sen. Toivottavasti en tule katumaan ostostani!