Lapsi jäi taas mielellään päiväkotiin. He olivat menossa lapsiryhmän kanssa suurempaan jumppasaliin laulamaan lauluja. Lastentarhanopettajalla oli mukana kitara ja rummuntapainen. Pojalla on tapana pyyhkiä kenkänsä harjaan samalla tavalla kuin minä teen ulko-ovella. Bussissa miehen kanssa samalla kielikurssilla olevat somalinaiset ihmettelivät minulle, että missä isä on kun normaalisti isä on pojan kanssa bussissa. Selitin, että tulee myöhemmin. Hymyiltiin puolin ja toisin ystävällisesti.

Sunnuntaina mennään kaupungilla iltapäivällä koko perhe katsomaan joulunavajaisia ja joulupukkia. Luvassa on myös ilotulitus. Mies varmaan leipoo ostamistani voitaikinalevyistä joulutorttuja, joista niin kovin tykkää. Pipareita tehdään vasta jouluviikolla, ei ennen. Tämä joulunodotus on ihan mukavaa aikaa, kun voi pimeyden keskelle sytyttää kynttilöitä ja tuo lumi tekee kaikesta niin paljon valoisampaa.

Eilen ajattelin syödä vähemmän kotona kun normaaliaterian lisäksi söin kinkkusämpylän. yliopistolla Eihän siitä tullut mitään, kun mies oli ostanut meille rullakebapit. Nyt viikonloppuna syödään perjantaina karjalanpaistia, lauantaina lohta ja sunnuntaina perinteiseen tapaan broileria. On kyllä ihme, että näillä minun syömisilläni kuitenkin laihdutaan ihan vaan periaatteella että muuta ei tarvitse tehdä kuin sohvalla istua. Joku oli eräälle laihdutuspalstan keskustelusivulle laittanut viestin, että tuskin kukaan laihtuu sohvalla maaten. Olipa kiva pistää viesti, että kyllä vaan sohvalla maaten meni ½ v. 10 kg. Nimittäin jos päivässä kävelee n. 30 min, niin ei sitä voi sanoa liikunnanharrastamiseksi. Varsinkin kun kävelyvauhtini on niin hidas, että jopa rollaattorimumot menevät ohitse.

Mies oli käynyt poliisiasemalla kysymässä muutamia asioita eräältä ystävälliseltä naisvirkailijalta. Siihen käsitykseen nyt jäätiin, että sieltä pitäisi tulla ulkomaalaispassi ja oleskelulupa aika automaattisesti kun niitä haetaan. Vielä ei tiedetä, että pistetäänkö mukaan se minun lääkäriltä saamani lausunto, en ole siitä mitään mieheltä kysynyt. Riippuu varmaan siitä, että minkälaiset hakemukset pitää täyttää. Mies ainakin on luottavainen, että jääminen Suomeen onnistuu hyvin. Enkä minäkään jaksa sen asian suhteen hermoilla yhtään. Jos asia tulee mieleen, pistän sen pois mielenpäältä ajattelemalla, että nyt ei ole sopiva aika murehtia.