Lapsi piti hakea päiväkodista viime torstaina, kun hänellä oli siellä kuumetta 38.9 C. Sitten oltiinkin kotona sairastamassa nyt tiistaihin asti. Ja perjantaina sairaus iski minuun. Onkin ärhäkkä tauti. Räkää riittää todella paljon ja olo on aika vetämätön. Kuumetta ei ole, mutta tekisi mieli olla vain vuoteen omana. Tänään kun vein lapsen taas päiväkotiin, hän ei olisi halunnut mennä sinne. Jo siinä vaiheessa kun isä kääntyi yliopistolle alkoi lapsen itkukonsertti. Ja päiväkodin eteisessä sama venkuilu jatkoi. Sitten ku lapsi kuuli yhden hoitotädin äänen, hän vähän rauhoittui niin, että sain ulkovaatteet pois. Käsien pesun jälkeen näytti siltä, että poika ei enää osaa laittaa käsipyyhettä sammakkoroskakoriin, mikä on normaalisti ollut mieluinen tehtävä. Ja sisällä poika takertui halaamaan minua. Ei ollenkaan olisi tahtonut jäädä. Ja tämä oli epänormaalia, kun poika on muuten ollut hyvin halukas menemään päiväkotiin. Ilmeisesti nyt oltiin niin monta päivää kotona ja siellä ei ole sääntöjä niin paljon, että on mukavampaa. Vaikka kyllä äidiltäkin alkoivat kuri ja rajat löytyä jo tuossa tiistain paikkeilla, kun oltiin niin monta päivää kotona oltu. En enää kestänyt turhia itkuja vaan ärisin pojan hiljaiseksi.

Perjantaina meidän oli pakko käydä sairaan pojan kanssa kaupungilla, kun piti saada resepti ja lääkkeet. Sattuikin niin, että ostin Ketipinorin lisäksi ehkäisylääkkeet ja kassalla ihmettelin, kun ei tarvinnut mistään maksaa mitään. Ei omavastuuosuutta ketipinorista eikä ehkäisyä ollenkaan. Siinä tuli sellainen 35 €:n säästä. En tiedä sitten johtuiko se siitä, että mies viime kuussa vei silmäreseptin (jotain nestettä silmiin, etteivät vuoda) sosiaalitoimistoon ja sai sieltä maksusitoumuksen apteekkiin. Enpä kyllä valita, ettei tarvinnut mitään maksaa.

Perjantaina kävin myös lankakaupassa ja sinne meno oli hankalaa lapsen kärryjen kanssa. Pois tullessa yritin pitää ovea auki jalallani ja metallioven reuna repäisi irti kengän koron. Siinä olivat sitten ne 25 €:n Anttilasta ostetut maiharit. Käyttökelvottomat. Enkä usko, että sellaista repeämää voisi suutarikaan korjata. Kävimme äitini kanssa SPR:n Kontti-kirpputorilla ja sain itselleni 4 €:lla sopivat vanhojen monojen näköiset vihreät kengät. Ihan tyylikkää, mutta vähän isokokoiset. Koko oli 43, mutta niitä voi pitää villasukkien kanssa. Ihan hyvä ostos. Sunnuntaina sitten puhelimeni oli sohvalla ja eikö vain joku sitten kulkenut sen päältä. Lopputulos oli, että puhelin meni rikki. Siinä on vain kirkas näyttö kun virrat on päällä, eikä puhelimeen voi soittaa, vaan soitto siirtyy suoraan puhelinvastaajaan. Vien puhelimen huoltoon huomenna ja toivon, että siinä on vakuutus vielä voimassa. Ostin sen vuosi sitten joulukuussa puhelimesta ja vaikka puhelinta ei saataisi nyt kuntoon (sopivalla hinnalla) niin joudun silti maksamaan sitä vielä vuoden hintaan 5.99 €/kk. Kyllä ketuttaa. Kannattaisi vaan ostaa puhelin käteisellä. Minulla on jotenkin huono tuuri noiden puhelimien kanssa. Edellinen, hyvä puhelin kesti 1 ½ v., sitten siinä meni muisti. Nyt käytän vanhaa Motorolaa, joka maksoi n. 34 € ja on ollut lapsen leikeissä.

Huomenna minun pitää mennä käymään mielenterveyspoliklinikan lääkärillä, jotta saisin jonkinlaisen lausunnon miehen oleskelulupahakemukseen. Tarkoitus on selittää maahanmuuttovirastolle sitä, että jos mies joutuu pois Suomesta, me voimme perheenä (minä ja lapsi) joutua vaikeuksiin, kun minulla on tämä sairaus. Jostain syystä jännitän nyt tätä lääkärillä käyntiä. Hän on sellainen vähän vanhempi naisihminen, joka kysymystensä jälkeen tuntuu miettivän aika kauan asiakkaan vastauksia. Tulee selllainen vähän turhan levoton olo, kun ei tiedä mitä tämä lääkäri oikein miettii. Ja ärsyttää, kun hän koettaa lokeroida oikeaan sairaan diagnoosiin. Mieluummin menisin sille nuoremmalle naiselle, jonka nimi on reseptissäkin. Ihme systeemi, että sama ihminen ei huolehdi kaikista asioista. No, huomenna olen vielä flunssainen lääkärille mennessänikin.

Kirjoitin kirjeen korttelinörteille, jotka voivat huoltaa tietokonetta. Kannettava koneeni on täynnä viruksia, ja Windows pitäisi varmaan asentaa uusiksi. He veloittavat alle 20 min. työstä 20 € ja 20min.-2h. työstä 30 €. Kone on saatava kuntoon, jotta voin ottaa sille internet-yhteyden. Tähän asti on ollut ihan ok, että käytän vain yliopiston nettiyhteyttä, mutta kunhan muutamme, niin oma yhteys on tärkeä juttu.