Aamulla lähdettiin taas päiväkotiin. Oli hyvä, että poika pitää portaita alaslaskeutuessaan (16 askelmaa) minua kädestä kiinni, sillä tänään hän kompastui portaissa ja olisi sattunut pahemmin jos ei käsi olisi ollut tiukasti minun kädessä. Ulkona satoi suuria pehmeitä lumihiutaleita. Minun täytyy yrittää puhuttaa mies mukaan päiväkodin iltajuhlaan huomenna, sillä pojan päiväkotiryhmä esiintyy siellä. Aluksi mies sanoi, että saisin mennä sinne yksin, mutta ehkä hän suostuu tulemaan mukaan, jos saa nähdä pojan laulavan ja esiintyvän siellä. Tänään kokeilivat roolihattuja päälle, kun menin sinne. Jännittävää.

Ystäväni Kuopiosta soitti minulle. Hän on ollut siellä luokanopettajana, mutta nyt olikin sitten yllättäen vauvalomalla. Viimeksi kun asiasta puhuttiin hän oli sitä mieltä, että yksi lapsi saa riittää hänelle. Ensimmäinen raskaus oli niin vaikea, kun siihen tuli vielä raskausmyrkytys. Nyt olikin sitten puoliksi vahingossa tullut uusi elämä taas alkuunsa. Ihan hyvä aika heille lisääntyä, kun ensimmäinen poika on mennyt nyt syksyllä kouluun. Niin nopeasti se aika menee. Silloin kun hän oli ensimmäistä kertaa raskaana, minä seurustelin sen paperi-insinöörin kanssa (hän oli silloin työharjoittelussa päiväkodissa). Siitä on sitten jo niin pitkä aika. Puhelumme oli ihan vahinko. Hän soitti minulle kun aamulla oli herännyt ja pannut puhelimen pois päältä luullessaan sen olevan herätyskello. Tarkemmin katsottuaan hän oli huomannutkin, että minä olin soittanut hänelle. Enhän minä soittanut, puhelin oli mennyt aivan omiaan ottamaan yhteyttä ystävääni. Oli kuitenkin mukava keskustella hänen kanssaan. Sähköpostinikin oli mennyt perille, vaikka en saanut siihen vastausta.

Tänä aamuna paino oli 111,6 kg eli takapakkia on nyt tullut. Pitää heti lopettaa joulutorttujen syöminen. Eilen niitä söin 3 ½. Ja heti näkyy painossa vaikka illalla ei muuta syötykään kuin hedelmiä. Pitää pitää itsensä tiukkana ja sanoa miehellekin, että en enää syö torttuja kun hän niitä paistaa. Eivät ne niin hyviä ole, mutta kieltäytyminen on kuitenkin vaikeaa. Toivotaan, että onnistun.