Aamulla hämmästytti erään nuoren ajattelemattomuus. Hän poltti keskustan bussipysäkillä tupakkaa aivan meidän lapsen rattaiden vieressä, kun odotettiin bussikuskia saapuvaksi. Mielessä pyöri huomauttaa hänelle siitä asiasta, mutta pidin kuitenkin tällä kertaa vielä suuni kiinni. Sitten kun tuli aika nostaa rattaat bussiin en ensimmäisestä pyynnöstäni huolimatta saanut apua kahdelta naiselta, jotka seisoivat katoksessa odottamassa omaa autoaan. Piti pyytää toisen kerran ja vähän ärhäkämmin niin toinen heistä viitsi auttaa minua. Omituista käytöstä.

Yliopistolla söin porkkana-rakuunakeittoa, jossa oli vain 19 kcal / 100 g. Eli siis todella kevyttä. Toivottavasti edes vähän kompensoi sitä toissapäivän valkosuklaakakkua. Mies puristi appelsiineista mehua, kun olin niitä pussillisen halpaan  (0,99€) hintaan ostanut. Vähän ketutti, kun ajattelin, että niitä voi sitten syödä pitemmän aikaa kun ne eivät mene pahaksi. En kuitenkaan sanonut miehelle tästä mitään. Kotisopu parempi.

Olen miltei lukenut jo Itsevalaisevat kirjan. Sain kirjastosta lainaan Kirjavarkaat kirjan. Luulenpa, että luen sen joulun aikaan sen jälkeen kun olen saanut loppuun Stalinin lehmät - kirjan. Lisäksi on paljon katsottavana niitä kirjaston dvd-elokuvia. Hyllyssä olisi ollut myös Chaplinin vanhoje elokuvia, mutta minulla on jo maksimimäärä lainassa, joten ne piti jättää sinne.

Elämäni menee niin tylsää arkea eteenpäin, että on vain vähän kerrottavaa. Huomenna vien asumistuen tarkistuksen Kelalle ja viikonlopun aikaan varmaan täyttelen miehen oleskelulupa- ja ulkomaalaispassihakemukset. Toivottavasti onnistun hyvin.