Eilen sain viimein käsiini pakastebroilerin Anttilan K-supermarketissa. Siinä vain ei ollut painolappua, joten sitä ei saanut ostaa, koska kaikki punnitaan ja mitataan lihatiskin koodeilla. N. 5,5 kg:n kalkkunalle olisi kuitenkin tullut hintaa n. 35 €. Siihen me päädytään jouluksi. Tänään oli yliopistolla jouluruokaa eli kinkkua ja laatikoita. Pidän eniten lanttulaatikosta. Kinkku ei oikein maistunut, sillä se oli liian suolaista. Jouluna ei tarvitsisi muuta ollakaan kuin lanttulaatikkoa ja kynttilä. En yksikseni tarvitsisi mitään lihaa. Kun on kuitenkin 3 ihmistä + lapsi syömässä jouluna niin tarvitaan muutakin kuin laatikkoa. Tuosta 5 kg:n kalkkunasta riittäisi syötävää n. 0,6 kg per henki ja sen hinnaksi tulee (3 pv.) n. 4 € / henkilö. Eli ei se loppujen lopuksi niin kallis ole. Pitää vielä käydä katsomassa S-marketissa, että mikä heidän tarjontansa on. K-citymarketissa ei pakastekalkkunaa ole. Mikä on minusta vähän ihme, kun kyllä tämä kuitenkin sentään sen verran suurehko kaupunki on, että sellaistakin pitäisi tarjolla olla.

Jo kaksi kertaa olen ollut hävittää kännyradion kuulokkeet. Viime viikolla ne tippuivat hampurilaispaikan (söin siellä patongin) lattialle ja nyt eilen Anttilan ovelle. Molemmilla kerroilla mietin n. 10 s., että lähdenkö etsimään ollenkaan kadottamaani, mutta kun uudet maksavat yli 20 € niin olen mennyt etsimään. Ja molemmilla kerroilla löysin. Täytyy pitää parempi huoli tavaroistaan. Kuuntelen radiota aamuisin päiväkotimatkalla (Radio Suomi Popin aamulypsy eli Jaajo ja Henttu sekä kirjailija Vuorisen tarinat) ja iltapäivisin bussissa. Näin tällä hetkellä, kun minulla ei vielä ole mp3-soitinta. En ole Radio Suomi Popin ystävä, koska siellä soitetaan liian paljon samoja kappaleita. Se on kuitenkin ainoa asema, joka toimii häiriöittä.

Tänään minä haen pojan päiväkodista, kun mies jo meni kotii, koska heillä loppui kurssi aikaisin. Aamulla  kotona poika toi minulle luettevaksi eilen lainaamani Mikko Mallikas kirjan ja kipusi itse syliini. Meillä alkoi olla kiire bussille, joten luin sivuilta vain muutaman lauseen, että ehdittiin käydä koko kirja läpi. Tänään pitää varmaan lainata lisää kirjoja kirjastosta, koska eilen jo luettiin kaikki kirjat mitä lainasin. Minä hölmö menin lainaamaan joulun alla sellaisia suloisesta possusta kertovia kirjoja. Päiväkodissa aamulla päiväkotitäti kyseli lapsilta, että mikä se jouluna laitetaan uuniin. Vastaus oli tietenkin kinkku, enkä minäkään viitsinyt siinä sitten tuoda kuuluviin, että ei kun meillä kalkkuna. Ideahan on saada mahdollisimman kevyt jouluruoka.