Lapsi oli todella hyvinkäyttäytyvä kun eilen käytiin lääkärillä. Meinattiin myöhästyä, kun bussikuski arkaili ajaessaan. Terveysaseman käytällä sitten riisuin lapsen nopeasti, mutta ei meillä loppujen lopuksi niin kiire ollut kun saatiin ihan odottaakin lääkäriä. Hän sitten kuunteli keuhkot ja katsoi korvat sekä suun. Sanoi, että jos kita/nielurisat ovat suuret, niin niitä ei kuitenkaan ruveta leikkaamaan ellei sitten ole pitkä tulehduskierre takana. Meidän lapsi kun kuorsaa nukkuessaan. Korvista löytyi tulehdus ja saatiin hyvänmakuinen antibioottilius lääkkeeksi. Iltapäivällä kotona äiti katsoi kirjastosta lainatulta dvd:ltä Kristuksen viimeisen kiusauksen ja poika nukkui vieressä  päiväunia sohvalla. Illalla olin väsyneempi kuin normaalisti kun olen yliopistolla ollut. Näin oli vaikka en mitään erikosempaa puuhaillut kun makasin siinä sohvalla ja pesin astiat. Jätettiin syömättä iltaateria ja syötiin vain leipää ja hedelmiä + jogurttia. Täytyy yrittää päästä eroon niistä torttukiloista, joita en saanut laihdutettua.

Lapsi hämmästytti eilen puhumalla suomea. Olimme olohuoneessa katsomassa televisiota ja isä kylpyhuoneessa peseytymässä kun kuului kolinaa. Poika sanoi ihan selvästi:"Mitä?" En usko, että on tuota meiltä oppinut. Lisäksi osoitti rannekelloani ja sanoi:"kello". Sen hän on oppinut yleistämään keittiön seinäkellosta, josta oli kiinnostunut. Nyt tuntee seikäkellon, herätyskellon ja rannekellon kaikki kelloiksi. Koirasta hän on oppinut myös, että se on oma pehmolelu, koirat kadulla ja tunnistaa postikorteista koiran koiraksi. Lisäksi hän on alkanut toistamaan sanoja kun niitä hänelle kerron. Ennen osoitteli puita ja liikennemerkkejä, kun käveltiin päiväkotiin. Nyt kotonakin osoitti kukkaa ja kun kerroin hänelle mikä se on, toisti perässä. Samalla tavalla käytiin läpi omista kasvoista suu, nenä, silmät, otsa. Että saattaa olla aivan lähellä se, että poika alkaa puhua. Monet ohjeet hän ymmärtää ja siten hämmästyttää minu.

Sosiaalitoimistosta tuli päätös ja kehoitettiin ottamaan yhteyttä sosiaalityöntekijään ajanvarausta varten että selvitetään tilanne. Saattoikohan johtua siitä, että pistin toimeentulotukihakemukseen sen, että sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä? Ajan sain perjantaiksi klo 13.15.

Tänään menen ravitsemusterapeutille punnittavaksi. Yliopistolla söin kookos-papukeittoa ja yhden höttösämpylän sekä tietenkin salaattia. Joulu täytyy elää rauhallisesti, että ei tule yhtään lisää kiloja. Jos repsahdan, voivat kaikki kilot ihan hyvin tulla takaisin ja se olisi todella katastrofi.

Lapsella oli tänään päiväkodissa valokuvaus. Toivottavasti kuvat olisivat hyviä. Tahtoisin niitä tarrakuvia ja tietenkin koko ryhmän kuva on myös tärkeä. Muotokuvia meillä ei kaivata. On oma kamera, jolla saadaan kuvia otettua.

Korttelinörteistä soitti mies, joka haki tietokoneen korjattavaksi viime viikolla. Kertoi, että kone ei suostu yhteistyöhön, siitä on todennäköisesti mennyt CD-asema käyttökelvottomaksi. Uusi maksaisi n. 140 €, mutta ei taida kannattaa noin vanhaan koneeseen hankkia. Kone on ostettu vuonna 2004, joten hyvin lyhytaikainen se sitten oli. Kyllä harmittaa. Toisaalta on ihan hyvä, että ei saada nettiyhteyttä vielä kotiin, sillä se veisi vaan yhteistä aikaa lapsen kanssa olemisesta. Näyttää siltä, että konetta ei saa korjatuksi sitten. Hän tarjosi halpaa pöytäkonetta, mutta sellainen meillä on. Varmaan sitten kun muutetaan Helsinkiin hommataan nettiyhtyes pöytäkoneeseen, ellei ole varaa hankkia uutta kannettavaa.