Kävin sosiaalitoimistossa puhumassa johtavan sosiaalityöntekijän luona sen vuoksi, että piti tehdä tilannekartoitus. Olin iloinen, että se oli johtava sosiaalityöntekijä eikä mikään rivityökäinen. Ne ovat epävarmoja ja liian rohkean oloisia, hyökkääviä, koska ovat epävarmoja ja arkoja. Tämä nainen oli vähän vanhempi ja rauhallinen ja kyseli asiat halki minulta mitä tarvitsi siihen heidän päätökseensä. Eli perusturvaa tulee edelleen koska on tarpeellista avustaa meitä, että saan opinnot valmiiksi ja sen jälkeen työelämään. Ja siitäkin kysyin. Muuttoon Helsinkiin saa avustusta joko työvoimatoimistosta, kun on tutkinnot valmiit tai sitten sos.toimistosta ellei jostain syystä työkkäristä. Ja antavat myös rahat takuuvuokraan, mikä helpottaa kovasti meidän perheen taloudellista tilannetta nyt keväällä, koska muuten me olisi yritetty säästää niitä miehen työvoima-avustuksesta. Ja kun pitää maksaa vielä 2 x 1 v. n. 1000 € opintolainaa takaisin, niin ollaan aika tiukilla. Silti meillä syödään tänään lohta ja huomenna karjalainpaistia. Mä en osta paljon mitään vaatteita, eli päällä on aina samat ryysyt ja kumpikaan meistä ei polta. Eli rahaa kuluu muuten vähän. Vuokraa pitää maksaa asumistuen jälkeen 93 €, eli vähän. Sittenhän se tulee myöhemmin työelämässä aika säästää perheen Afrikan matkaa vasrten - jos mies tänne saa jäädä.

Jesus Christ Superstar oli tullut kirjastoon varauksesta, mutta en voi sitä hakea, koska minulla on jo maksimimäärä dvd-elokuvia lainassa. Sitten ensi viikolla, kun olen viikonlopun aikana muutaman kirjaston leffan katsonut.

Tänään 5.12.2008 klo 21.00 TV1 A-Zoomissa Martti Ahtisaari Liberiassa eli sieltä, mistä mies on kotoisin.
2077331.jpg
Tekisi mieli käydä katsomassa oikein elokuvateatterissa Aila Meriluodosta ja Lauri Viidasta kertova elokuva Putoavia enkeleitä, kun sinne saisi Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakaskortilla lipun hintaan 6,5 €. Tarkoitus on myös ensi viikolla käydä lapsen kummin kanssa Ylioppilasteatterin esityksessä. Lisäksi eräs teatteriryhmä on tehnyt näytelmän, joka kertoo perheväkivallasta ja sekin kiinnostaisi. Eli kulttuuripuolelle olisi menossa rahaa hurumükkyrä. Harrastajapuolelle, koska kaupunginteatterissa ei kannata käydä. Näyttelijät ovat leipiintyneitä ja esitykset yrittävät mielistellä yleisöä. Ja sekös tällaistä kriittistä mieltä ärsyttää.
1929927.jpg
Feton eli filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajien palstalle oli tullut tieto filosofisen praktiikan koulutuksesta. Eli käytännössä kysymys on filosofin vastaanotosta, jossa tavan tallaaja voi tulla juttelemaan filosofin kanssa kaikesta maan ja taivaan alla - filosofin vastaanottopalvelu. Opiskelu sisältää psykoterapian kliinisen seminaarin sekä filosofisen praktiikan käytännön harjoittelua. Filosofin vastaanotto voi korvata tai täydentää perinteistä psykoterapiaa, mutta filosofin kanssa voi myös keskustella esimerkiksi elämän tarkoituksesta tai mistä tahansa maan ja taivaan väliltä ja niiden ulkopuoleltakin. Filosofin kanssa voi käydä systemaattisesti läpi kaikki mieltä askarruttavat asiat, tarkastella omia arvioitaan ja muodostaa uusia. Elämän mielekkyys lisääntyy kun sen tarkoitus kirkastuu. Koulutus kestää 2 v. maksaa yhteensä 2400 €. Kouluttajina on psykoterapeutti ja filosofi. Sen järjestää kriittinen korkeakoulu. Minua tämä ei valitettavasti vielä koske, koska en ole valmistunut vielä yliopistosta. Toivottavasti vaan tällaista koulutusta olisi jatkossakin ja minulla olisi mahdollista siihen osallistua. Olisihan se mielenkiintoista. Vähän eri näkökulmasta samoja asioita kuin mitä olisi ollut mielenterveydenhoitajana - paitsi ihan eri näkökulmasta tosiaan. Kyse on älyllisistä asioista eikä mielen sairauksista. Ehkä on ihan hyödyllistä, etten voi suin päin hyökätä tällaiseen mukaan vaan minun pitää odottaa ja ehkä saada sitten kuulla toisten kokemuksia tästä koulutuksesta. Ehkä mielenkiintoisempi juttu kuin psykodraama. Siitä minun pitää vielä kysyä, että estääkö bipo psykodraamakoulutuksen.