Vaihdoin kotona kahteen valoon energiansäästölamput kun sain ne alennuksella joulun jälkeen Anttilasta. Tuli hyvä mieli itsellekin kun säästää luontoa ja energiaa. Koskaan en ole omistanut autoa. Vanhempieni autoa sain ajaa 1992/93 ja 1994/96. Mieheni haluaa ajaa suomalaisen ajokortin ja hankkia sitten auton. Hänellä ei vielä ole käsitystä siitä, auton pitäminen maksaa muutenkin kuin vain ne bensat. Itselläni ei ole selvää käsitystä siitä, että mikä siinä maksaa ja miten paljon. Kaupungissa pärjää kyllä mielestäni hyvin bussilla.

Kotona luin eilen Kodin Kuvalehteä, kun äitini on sen minulle syntymäpäivälahjaksi tilannut. Kodin Kuvalehden jutut eivät oikein innostaneet. Tuli mieleen, että osaisiko sitä jopa itse kirjoittaa parempia juttuja. En varmaan ole sittenkään lehden oikeaa kohderyhmää. Image-lehteä tapasin lukea uskollisesti alusta loppuun kaikki jutut, mutta enpä lapsen syntymän jälkeen enää. Olen kieltäytynyt kohteliaasti Imagen lehtimyyjiltä. Äitini on nyt tilannut itselleen Seura - lehden ja saa siitä tilaajalahjaksi kaulakellon. Meillä on ollut ahkerassa käytössä jostain lehtitilauksesta saatu rannekello. Siinä on ollut jo kaksi rannekehihnaa ja vaatii varmaan kolmannen, kun on ollut niin kulunut. Minulle tarjottiin eilen puhelimessa Helsingin Sanomien sunnuntai tilausta. Kotona oli odottamassa paperinen mainos HS 3 kk hintaan 73 €. Siis järkyttävän hintainen. En varmaan koskaan tilaa päivittäistä Hesaria edes Helsinkiin muuttamisen jälkeen. Ehkä viikonloppulehti ja nettilehti yhdistettynä on järkevä vaihtoehto. Myös Aku Ankasta oli tullut hyvä tarjous, 9 kk 38 €, mutta vielä me ei sitä tilata, koska kaappi on täynnä vanhoja lehtiä, joita voidaan lukea pojalle ja tarinoita en minäkään enää muista.

Puhelimessa toimivia lehtimyyjiähän inhotaan. Myös minä olen ollut nyt opiskelujen aikana n. 2/3 v. lehtimyyjänä eräässä firmassa. Kauniista äänestäni tykättiin. Mutta kamalan myyntihenkinen en ollut. Jos asiakas jäi kuuntelemaan tarjousta niin hänelle kyllä saattoi selvitä, että kyse on OIKEASTI hyvästä tarjouksesta, jollaista ei voi saada edes netin lehtiapajasta. Se työ opetti sitkeyttä ja sitä, että ei murene kritiikinkään edessä. Sain itse kuunnella nauhoitettua myyntipuhetta ja toden totta, se kuulosti ihan kuin asialla olisi ollut joku tv/radiotoimittaja.