Luin eilen lapselle Tove Janssonin Taikatalvi kirjaa. Poika kuunteli sitä mielellään sohvalla ja välillä katsottiin kuvia. Kirjan lukeminen oli mukavaa puuhaa minullekin. En tiedä kuinka paljon poika lukemastani ymmärsi, mutta ainakin kirjan lukeminen on hänestä mukavaa puuhaa. Ja hän vielä itse toi kirjan minulle vaikka vallan hyvin tietää, että se on kuuntelua eikä kuvien katsomista.

Luin viikonlopun aikana Stefan Nymanin kirjan Anna Online. Se oli voittanut kustantamon järjestämän kirjakilpailun joten lupaukset olivat takakannenkin mukaan suuret. En odottanut paljon mitään ja silti petyin. Kirjassa alkoi tapahtua vasta kun sitä oli lukenut 2/3 ja valitettavasti loppuratkaisun arvasi heti, kun kirjan pääjuoni oli selvinnyt. Ehkä takana liian monta Agatha Christie kirjaa joissa arvoitusta pyöritellään samalla tavalla ja asetelma kääntyy päinvastaiseksi kuin lukija olisi arvellut. Lisäksi jutun outous oli sukua Alfred Hitchcock nimeä kantaville kauhunovelleille, mutta ei kuitenkaan ollut aivan yhtä hyvä. Siis täysi pettymys ja ajanhukkaa. Ehkä olen sitten itsekin kirjoittajana kehittynyt kun luettu alkaa tuntua roskalta.

Bussimatkalla olevan ikkunattoman rakennustyömaan arvoitus ratkesi. Siihen rakennetaan S-marketia vaikka rakennustyömaan mainoskyltissä mainostetaan koteja. Terveysaseman luona olevan tyhjennetyn kaupan ovessa oli ilmoitus, jossa tästä uudesta marketista mainostettiin. Ei vaan ole bussipysäkit kovin lähellä tätä kauppaa. S-marketilla taitaa mennä hyvin. Meidän lähellä on rakennettu n. 8 vuotta sitten kauppa, keskustaan rakennettiin uusi S-market, vaikka siellä on jo n. 300 m:n päässä entinen ja nyt vielä tämä uusi. Käytän sekä K- että S-markettien kauppoja, kun ne ovat halpoja. Valintatalo ja Siwa ovat huomattavasti kalliimpia. Yleensä käyn vielä monessa kaupassa valitsemassa niistä ne kaikista parhaimmat tarjoukset. Näiden kauppojen lehdistä tulee katsottua ruokaohjeita, mutta ei niitä koskaan noudateta, koska ruokiin tulee vaan ohjeiden mukaan ylimääräistä rasvaa tai sokeria.

Tänään söin kahvin kanssa runebergintortun. Eilen söin ruoan jälkeen jättelöä 150 g eli n. 250 kcal. Mittasin dieettivaa´alla. Kaikkea en mittaa. Kun mittaa yhden kerran, niin voi seuraavalla kerralla jo silmämääräisesti arvioida, että paljonko energiaa tulee syödyksi.