Eilen ihmettelin bussilla lapsen kanssa päiväkotiin ajettaessa, että miksi R-kioskin edessä oli jonottamassa 11 ihmistä jo klo 8.50. Sittenhän se paljastui uutisissa katsellessa, että nämä ihmiset olivat jonottamassa lippuja Madonnan konserttiin (turhaan). Lapsi tunnisti Madonnan mainoksen televisiosta ja tykkäsi siitä hirveästi. Ihme homma, että lapsi tunnisti mainosvideon monta kertaa vaikka ei hän Voicen tai music televisionin musiikkivideoihin reagoi. Pojasta tulee kova discoaja, jos voi ennakoida sen perusteella, miten hän reagoi lelunsa "Maijal´ oli karitsa" soitinnokseen. Hurjaa biletys alkoi heti. Suunnittelin jo ystäväni kanssa, että sitten vuonna 2024 kun poika on 18 vuotias niin mennään katsomaan discoon, kun se bilettää. Eihän sitä olla silloin kuin vasta 53 - vuotiaita.

Viikonloppuna yritin sunnuntaina katsoa Smedsin versiota Tuntemattomasta sotilaasta, mutta eihän siitä mitään tullut. Minä en pitänyt koko näytelmästä. Katsoin sitä n. 15 min alusta ja sitten sanoin miehelle, että saa vaihtaa kanavaa ja katsoa mitä itse haluaa. Mieskään ei pitänyt näytelmästä, koska kyllähän hän nyt tunnisti suomalaiset kirosanat "perkeleet" ja "saatanat". Tuli lähinnä mieleen Turkan Seitsemän veljestä. Ainakaan alun perusteella näytti siltä, että näytelmässä ei ollut jäljellä mitään juonta. Saa nähdä jaksanko lauantaina katsoa koko homman puolenpäivän aikaan kun se tulee uusintana.

Eilen tuli kadulla vastaan nuori somalimies (tunnistaa kasvojen muodosta). Lapsi osoitti häneen päin rattaissaan kädellä ja minä jo vähän pelästyin, että huutaako lapsi:"Africa" kuten nähdessään mustia ihmisiä lehdissä tai televisiossa. Ei, ihan vaan oli tarkoituksena osoittaa kädellä samassa suunnalla olevaa lasten leikkikenttää. Mies ei pidä somaleista. Paljon vaikuttaa se, että he ovat muslimeja ja hän kristitty. Lisäksi somalit eivät olleet vastaanottokeskuksessa auttaneet muita kuin toisia somaleita. Muista afrikkalaisista he eivät piitanneet.

Olen pohtinut miniläppärin ja mp3-soittimen hankkimista. Läppärin suhteen jään odottamaan, että hinnat putoaisivat jonnekin 150 €:n tienoille. Sekin haittaa, että miniläppärin akku kestää vain n. 2h. Eihän siinä ajassa ehdi tehdä mitään, jos aikoisi työskennellä esim. kahvilassa. Läppärin näppiksen koko ei ollut minulle ongelma, ihan siinä voi työskennellä. Mp3:n löysin jostain verkkokaupasta sopivan, jossa 2 GT:n muista ja ladattava akku. Suunnittelin, että jossain vaiheessa voisi ostaa miehelle lahjaksi mp3:n ja ladata siihen netistä valmiiksi liberialaista rap/hiphop musiikkia. Kyllä sitä siellä vähän löytyy.

Aamulla paino oli 107,4 kg. Ainoastaan 0,4 kg vähemmän kuin kuukaisi sitten. Pitää otta itseään taas niskasta kiinni.