Vanhasen ja Ruususen jutussa tuli mielestäni väärä tuomio. Perustelen sitä sillä, että jokainen pienessä kaupungissa tai kylässä työskentelevä opettaja tai pappi tietää, että heidän yksityiselämänsä on kyllä tapetilla ja juoruissa mukana, jos he tekevät jotain roolilleen sopimatonta. Se vaan on fakta, että julkisessa asemassa olevan yksityiselämä ei ole salassa. Siinä mielessä samaa logiikkaa pitäisi noudattaa myös valtakunnan julkisissa asemissa olevien suhteen. Ilkka Kanervan ja Johanna Tukiaisen tekstiviestit eivät olleet heidän välisensä asia. Miten sitten Vanhasen ja Kurosen tekstiviestit olisivat vain heidän välisensä asema? Vai meneekö se niin, että tämän tuomion jälkeen myös Iken ja Tukiaisen väliset tekstiviestit olisivat suojattu yksityisyydellä? Itse ainakin tiedän, että kun töihin menen niin kyläläisiä kiinnostaa myös se, mitä kotini seinien sisäpuolella tapahtuu, jos asun pienessä kylässä. Helsingissä ehkä vähemmän.

Lapsen repimä kirja meni läpi kirjastovirkailijan syynistä. Olihan se korjailtu aika huonosti, kun amatööri oli asialla. Ehkä he olisivat kirjastossa korjanneet sen paremmin, jos olisin asiasta ilmoittanut. Mutta entuudesta tiedän, että tällä kaupunginkirjastolla on aika tiukka linja kirjakorvausten suhteen. Etten viitsinyt sitten ottaa maksamisen riskiä.

Perjantaina meillä aiotaan syödä pizzeriasta ostettu perhepizza. Koko viikko menee miettiessä sitä, että mitä siihen pizzaan nyt täytteeksi laitetaan, että olisi molempien mieleen. Ja miten sen pizzan saan kotiin perille parhaiten, jos tulen lapsen ja rattaiden kanssa. Onnistuuko pizzan kantaminen hyvin? Jaksaako lapsi odottaa kitisemättä pizzeriassa kun odotan pizzan valmistumista? Olisi tietenkin kätevää ostaa kaksi pikkupizzaa, kummallekin aikuiselle omansa, mutta kun perhepizzassa on oma tunnelmansa. Viimeksi meillä on ostettu perhepizza tammikuussa 2006 kun odotin poikaa ja asuin vielä opiskelija-asunnossa. Lauantai-iltana kävin bussilla lähimmästä pizzeriasta ja pizza meni kylmäksi, kun ulkona oli mahdoton - 24 C:n pakkanen. Tänä talvena tuollaisia pakkasia ei ole ollutkaan. Aamulla oli mahdottoman hyvä talvikeli. Puut olivat valkoiset ja oli pikkuinen - 5 C: pakkanen. Vahinko, etten tykkää yhtään hiihtämisestä (eikä mieskään. Miten poika sitten oppii hiihtämään ja luistelemaan? Onko Helsingissä minkäänlaisia hiihtomahdollisuuksia?)