Uudet rattaat ovat vallan mainiot. Entiset olivatkin kuin kaatopaikalta haetut. Rikkihän ne alkoivatkin jo olla. Niin vain on lastenkasvattaminenkin välineurheilua näköjään. Pitäisi uusia myös omat vaatteensa. Talvitakkini on vanha vihreä ja se on saatu joltain äitini ystävältä. Talvella en ehdi juuri muusta välittämään kuin siitä, että vaatteet ovat lämpimät, mutta kun tulee kevät ja auringonpaiste niin alkaa inhota omaa olemustaan. Minäkin olen kuin mikäkin peikko.

Meillä on tapana leikkiä Kristianin kanssa sillä tavalla, että minä kysyn onko hän äidin poika ja sitten hän pussaa minua poskelle. Eilen esitin jälleen tämän saman kysymyksen, mutta poika sanoikin:"Ei" ja puisteli päätään. En saanutkaan sitä suudelmaani. Sama tapahtui tänäänkin. Pitää vain olla tyytyväinen siitä, että pojalla alkaa olla oma tahtova mieli. Vielä kun oppii puhumaan ja ymmärtämään suomenkieltä paremmin voidaan jatkaa psyykeä rikastuttaviin satuihin. Katsotaan jos Grimmiin uskalletaan koskea. Kirjaston kirjoihin, sillä kirjakaupoistahan noita ei saa.

Mies oli eilen paistanut lohen rippeet pakkasesta ja pistänyt uuniin myös sen lohen pään, joka oli tarkoitettu lohikeittoon yhdessä ruotojen kanssa, jotka jäivät viime viikolla ostetusta kokonaisesta lohesta (1,4 kg / n. 5.90 €). En viitsinyt sanoa tästä mitään. Ruveta nyt motkottamaan niin pienestä asiasta. Viime viikolla jouduin sanomaan siitä, kun hän oli suihkussa käydessään käyttänyt minun bodyshopin hiusshampootani, joka maksaa 400 ml n. 13 € ja kaljuksi itsensä ajanut mies. Ei viitsi kaikesta motkottaa, kun mies on kuitenkin niin ahkera. Uusissa rattaissa oli terävät muovikulmat. Ne raapaisivat minua oikeaan ranteeseen. Jäljitin tullessa bussissa, että missä se terävä kulma oli. Kerroin pulman miehelle. Hän otti sytkärin ja rupesi polttamaan muovia. Minä siinä vieressä, että ei-ei-ei-ei, kohtahan koko rattaat syttyvät palamaan. Mies vaan piti päänsä ja sai rattaat kuntoon. Hän ei kohta enää paljoakaan välitä minun sanomisistani, koska olen ollut joitain kertoja väärässä.

Olen harkinnut ostaa miniläppärin nettiyhteydellä, jotta en ole gradunkaan suhteen kiinni yliopiston koneisiin ja olen paremmin mielin muuttamassa Helsinkiin.