Mustan kovakantisen kirjoittamattoman kirjan välistä löytyi vanha levyke ja kirje, jossa lukee "täällä sinun olisi hyvä tehdä suuria taiteellisia suunnitelmia". Allekirjoitus puuttuu ja vuosiluku, mutta yhteystiedot on. Se oli sen hetkinen läänintaitelija. Nykyiinen pappi, kuka lie. Vuosikymmenen alku se oli. Mutta silloin päätin, että minun on parempi saada itselleni AMMATTI. Ihan kuin äitini aikoinaan halusi ammatin ja sen jälkeen vasta meni avioon... eikä minusta olisi sellaisiin ollut (Novalis Fragmentteja, 1772-1801) saksalainen runoilija ja ajattelija. kirja ostettu Haapavedeltä, jossa sitä viestintää yritin - minä avoimessa yliopistoarvosanaa ja muuten atk:ta oppimatta mitään. En siis siellä ylhäällä, missä harjoiteltiin juttujen kirjoittamista.

Tärkeän kirjeen pistin Raamatun väliin talteen. Siinä läänintaitelija kehoittaa minua tulemaan "linnaansa", jossa minun olisi hyvä tehdä suuria taiteellisia suunnitelmia. Olin tuolloin liian nuori ja halusin ammatin. Kuten äitinikin tahtoi ammatin ennen naimisiin menoaa. Raamatun päällä on Ellen Datlowin kirja Ensimmäinen kerta - eroottisia scifinovelleja ja olen sen joskus lukenut, mutta silti tuskin tästä luovun, on myös muita kirjoja, joista ehkä joskun myöhemmin. Mitä siis omistan... MIKSI lehti ja kirjalaatikossa oli Remu Aaltosen kuva? Samassa laatikossa oli myös kirja "Kirjeitä rehtoreilta", minä olin jossain vaiheessa suunnitellut tekeväni pätevyyden lukion rehtoriksi. Auts. Hirveästi Parnassolehtiä, en minä niillä mitään tee. Vien pois, divariin. 7 kpl. Eikä minusta kirjailijaa tule. Ehkä pitäisi mennä takaisin kotipaikkakunnalle (missä synnyin), mutta isällä ja äidillä ei ole enää Grillikioskia, joten ei. Joten kahvia vasta klo 6.00 - n. 5min kuluttua...

 

(...jatkuu joskus "lähi"tulevaisuudessa...)

Aya

 

14.3.2009 klo n. 6.27 - löysin yliopiston henkilökunnan (filosofia) tekemän opetusmonisteen. Melkein tekisi mieleni tarkistaa alkuperäisestä teoksesta, että onko ne varmasti tajunneet sen kirjoittamansa jutun oikein. Siis vaikka ovat proffia ja mitä!