Maailma vaikutti tänä aamuna jälleen niin tavalliselta ja normaalilta, kun mies oli ajanut minut koneen ääreltä ajoissa nukkumaan. Ei ole liikaa energiaa, joka purkautuu miten sattuu. Katsoin illalla Yle Teema-kanavalta ohjelman lasten leikkimisestä sillä aikaa kun mies oli kielikurssilla, mutta ohjelma oli aika yksinkertainen. Siinä esitettiin asiat ihan kuin ne olisivat olleet jossain peruskoulutasoisessa oppikirjassa. Ainoastaan yksi pätevä tutkija(mies) toi asiaan vähän kriittisemmän näkökannan. Suuri osa ohjelma-ajasta menikin siihen kun luin lävitse ystäväni minulle näytteeksi tilaamaa ilmaista Hesaria.

Tänään mies juoksee pitkin poikin kaupunkia hammaslääkärin perässä. Hänen ystävänsä oli näyttänyt, missä hammaslääkäri on meitä lähellä olevalla terveysasemalla. Sieltä he olivat ohjanneet miehen toiseen paikkaan. En aamulla viitsinyt miehelle sanoa, että me voimme soittaa ja tilata hänelle hammaslääkäriajan puhelimella kun numerotkin on etsitty 1½ vkoa sitten valmiiksi. Sittenhän mies olisi nuokkunut koko päivän kotona. Parempi vain, että hänellä on jotain tekemistä. Kivempi mieli hänelläkin siitä.

Tänään ajattelin vuokrata Käsky-elokuvan Filmtownista, kun minulla on alennuskuponkeja, jotka ovat voimassa tämän kuun. Lisäksi ostan R-kioskilta kahvikupillisen kahvia hintaan 1,50€, jos siihen samaan hintaan kuuluu sellainen termosmuki, jota he myymälän sisällä mainostavat. Ja samalla voin laittaa loton. Kirjastosta pitää hakea Lissu Lehtimajan sarjakuvakirjan Levinasin kasvot. Ehkä en voi pitää sitä ihan graduni lähdekirjallisuutena, mutta toivottavasti se on edes hauska esitys gradufilosofini ajatuksista.