Vanhaa päiväkirjaani vuodelta 1988 kun olin 17-vuotias. Tätä tekstiä olisi ihan muokata nyt jälkikäteen. Erään aineen tein lukiossa niin, että otin pätkiä omista päiväkirjoistani. En silloin oivaltanut, että voisin pitää (Goldbergin treenivihkoa) enkä kirjoittanut runoja.

19.08.1988
Minä en osaa kirjoittaa tapahtumista. En omista enkä toisten ihmisten teoista. En älykkäitä analyyseja yhteiskunnallisista ilmiöistä ja niiden kauaskantoisista vaikutuksista, kuten te "arvoisat" radikaalit. Te puhutte, puhutte ja puhutte älykkäästi lausuen älykkäitä kommentteja ja "syvällisiä ajatuksia. Ettekä tiedä paskaakaan niistä.

Minä osaan ainoastaan kirjoittaa itsestäni. Penkoa itseäni. En minä osaa puhua itsestäni. Jos haluat kuulla millainen minä olen, sinun täytyy kuunnella, kun lausun luen kirjoittamaani. Niin syvällä on näyttelijä minussa: vasta kirjoitetun käsikirjoituksen voin kertoa elää.


Kansanopistossa (ei näyttämötyönlinjalla) eräs opettaja kertoi polttaneensa vanhat päiväkirjansa. Eikös Aila Meriluotokin tehnyt niin Lauri Viidan käskystä. No, minulla on mies, joka tukee kirjoittamistani. Kun hänelle seurustellessamme/tutustuessamme kerroin kirjoittavani, hän sanoi, että sen pitää sitten menestyä myös Suomen ulkopuolella. Ei, se ei kyllä(kään) ole päämääräni. Pusu Mutta kauniisti sanottu. Ja se + että hän ei käytä alkoholia vaikutti paljon päätökseeni, että olemme nyt(kin) yhdessä.

Ja edelleen vahvasti sitä mieltä, että opettaminen tuottaa minulle sekä energiaa että nautintoa. (energiaa ja nautintoa / Levinas * nautinto... en ole vielä siitä lukenut...)

kauaskantoinen => kauas kantoinen. (mielenkiintoinen sana!)
lukea = kaksi merkitystä : lukea ääneen, lukea hiljaa mielessään. // OI noita, jotka eka- ja tokaluokkalaisia opettavat! Ääretön....(Levinas, ääretön...)

Ehkä toisena päivänä kirjotan lisää, mitä olen vuonna 1988 ajatellut päiväkirjaani. Nämä tekstit eivät hävetä minua lainkaan. Ehkä ne kertovat minulle jotain, sillä keskiviikkona 5.10.1988 olen kirjoittanut:

Yritä elää elämäsi tämän lukemisesta lähtien samalla tavalla kuin elit tämän kuukauden. Miettien asioita ja mennen itseesi. Ei se ole pelottavaa.
TERVEHDYS MENNEISYYDESTÄ, Sinä.