Nyt minä vähän huolestuin meidän perheen asioista. Meillä on nyt yhteinen pankkitili, jolta on tarkoitus maksaa ruokaostokset. Kumpikin on pistänyt tilille 150 € ja oli tarkoitus maksaa ostokset visa electron pankkikorteilla. Nyt kuitenkin mies on nostanut 2 x 20 € ja maksanut yhden 20 € aletakin (hyvä takki se kuitenkin oli) Carlsonilta. Ja nyt on 10. päivä ja meidän tilillä on enää n. 160 €. Siis eikö tämä 300 € riitä meidän perheen ruokiin kuukaudeksi? Mistä minä voin tietää, onko mies ostanut ruokaa nostamillaan rahoilla? (Näin vähän luotan miesrukkaani.) Sen jälkeen kun olin katsonut tilanteen verkkopankista soitin miehelle ja kysyin mihin hän on käyttänyt rahat ja kehoitin tästä lähtien maksamaan kaupassa pankkikortilla ostoksensa! Toivottavasti viestini meni hänelle perille, sillä joskus vaikuttaa siltä, että hän minun sanomiseni ohittaa tuosta vain olankohautuksella, mutta jos äitini sanoo jotain miehelle, niin sen hän uskoo. Kuten nyt tämän äitini letkautuksen, että tuossa lapsen syöttämisessä tulee käymään vielä niin, että isän pitää mennä armeijaankin poikaa syöttämään. Mies itsekin käyttää samaa kuvaa pojalle  puhuessaan. En tiedä miten saisin vähän enemmän arvonantoa mieheni silmissä. Itse arvosta itsessäni sitä, että kirjoitan ja luen paljon ja seuraan uutisia. Mies ei kirjoittamisestani välitä (se hyvä puoli, että mies on ulkomaalainen = hän ei missään olosuhteissa pääse lukemaan mitä olen kirjoittanut, joten voin kirjoittaessani (treenivihkoa) olla erittäin avoin) ja ihmettelee mitä minä niin paljon luenkaan. Me ollaan vähän eri maailmoista. Mutta entisenä teatterinharrastajana minuun vetoaa miehen arkinen ilmaisuvoimaisuus. Kenen mies tanssahtelee joka päivä kotona? Kenen mies laulaa ja tanssii lapsenkin kanssa ja riehuu söpösti? Kenen mies tekee lapselle naurattaakseen häntä hassuja kasvonilmeitä välittämättä ollenkaan siitä miten hullulta hän mahdollisesti näyttää? Kenen mies tykkää hyvällä tuulella ollessaan naurattaa ihmisiä ja saa heidät hyvälle tuulelle?

Totta kai jokaisessa avioliitossa on hyvät ja huonot puolensa. Onneksi mies ei tiedä, että minä käyn näitä asioita läpi näin anonyymisti ja puolijulkisesti...

Ja tietenkin menin katsomaan sen verkkopankin tiliotteen juuri nyt enkä enää pysty keskittymään filosofiaan. Pitää jatkossa pitää erillään kotiasiat ja työ/opiskelujutut. Muuten ollaan metsässä.