Kaiken piti muuttua, mutta täällä asunnossamme on edelleen niitä samanlaisia (Levinas ´sama´ -> KIROSANA) kirja ja paperikasoja jokapaikassa, joita oli opiskelijasolussa, josta muutimme Kalevalan päivänä 2006. Ystävä teki oharit pari kertaa - ja ehdotti, jos "äiti voi tulla kaveriksi sinulle". Äiti oli työnantaja ja hoidettava oli Poro, mutta tämä tapahtui Pohjois-Karjalassa joskus harmaalla 80-luvulla. Poika täyttää 18 v. 2024. Olen kertonut ihmisille lausuneeni Kalevalaa. Se on jäänyt kertomatta, että tein Veikko Sinisaloa kohti ristinmerkin. Siis laitoin käteni siihen asentoon, että käsivarsista tuli ristit. En sitä ristinmerkkiä, jonka opin tekemään karjalankielisessä näytelmässä "Maaton kansa" joskus 1980-luvulla ennen Kalevala draamaa. Molemmat ohjasi professori Paavo Liski, johon tutustuin isän(i) kanssa jo n. 6 - 7 v. Miia Nuutila voitti enkä (kuuluukohan tuohon välimerkki? En tiedä. Ajattelin, että dramaturgi tuskin välimerkeistä välittää....) minä muista, että joku olisi edes kiittänyt minua. Yksin minä siellä olin. Kajaani 1992. Miian ja hänen äitinsä seurassa sain olla väliajalla. Muuten olisikin pelottanut. Olen kertonut myös tapaamille (tuntemattomille) ihmisille, että minulla on päällä 20 vuotta (tarkalleen, kirjoitin 1989 Kuopio) abipaita, jossa KIRJAINHIRVIÖ [MN/C=Q/A]. Se ei ole mitään korkeampaa matematiikkaa. Onpahan vain törkeys siten, että sitä pitää vähän aikaa miettiä. Joku haluaa, joku ei. Joku säikähtää filosofiaa, joku ei. "Kun pitää aina ajatella kaikki uusiksi. Joka päivä", sanoin joku filosofi (suomalainen) televisiossa. Tuon kirjainmerkkiyhdistelman sisältö on, jos joku ei sitä vielä (viitsinyt) avat: "ämmän perse on kupera". Tämä siis, tämä paita asia tapahtui Kalevala juttujen välillä...

Opistolta (Niittylahti 1991-1992) olisi vielä selvitettävänä, että veikö Ystäväni T.K. (Cock) 50 mk Miia Nuutilalta, joka väitti rahojen kadonneen hänen kirjoituspöytänsä laatikosta vai valehteliko Miia rahoista. Ketään muuta opistolaista en usko ja olen taipuvaisempi uskomaan Miiaa kuin tätä ex-ystävääni. Hänhän vei minulta miehen, johon olin koko lukioajan ihastuksissani. En enää kun näin facebookissa kuvan nyt lähellä 40-v. Hänestä jo jotain tuli.

 

Olenpa minä avoimella tuulella tänään.

tänne jäin
tähän näin ja näin

näin=osoittaa paikan. näin2=katsoa, nähdä) VOI TÄMÄN POHDISKELUA JATKAA ETEENKIN PÄIN.

Ai niin, ja lahjoitin tämän yliopistoni ylioppilasteatterille Irmeli Niemen kirjan ´Nykyteatterin juuret´. Ensin ehdotin sitä tälle ystävälleni, mutta hän ei edes ehdottanut kirjan tiimoilta tapaamista. Ajattelin, että jos hän olisi halunnut joskus minun LUOVAN TEATTERIA, mutta en sitten (kuitenkaan) jaksanut odottaa. Jaoin joidenkin ihmisten kanssa ajatukseni (sanansärkijä olen) THEATRE. Eli Thé  Atre, kun être = ransk. oleminen  / olemassaolo. Voin hyvin jakaa tätä, koska tuskin kukaan muu osaa tätä ajatella eteenpäin. Yhteen paikkaan netissä ehdotin myös tätä: POP´S TOP - POP STOP. Siis samat sanat - eri merkitys. Merkityksen siirtymä kirjainten välimatkassa (ja yhdessä heittomerkissä). Voin heittää tuon idean pois, koska kukaan ei halua tehdä mitään kanssani. olen "liian vaikea". Paino oli pudonnut 3 kg edellisestä punnitsemisesta (päivämäärää en tiedä, koska OAJ-kalenteri hukassa. O&A siitä päällekkäin ja uskonnon opettaja, joka sekoilee Sex Pistolsin "I am an anti-Christ" kappaleen kanssa. Kiva tulevaisuus : )

Miialle kerroin tekstiviestillä "uuden nimeni", sen joka LEIKISTI sain avioliiton jälkeen itselleni. Nehän kiusasivat minua peruskoulussa. Lukiossa ei enää, koska se oli taideoppilaitos.

Poika näki eilen lastenteatteria päiväkodissa ja aikuisten teatteria kirjastossa.