Cris, poikani on repinyt rikki Stingin Brand new day cd:n. Mutta siitä minä kuitenkaan en ole vihainen, sillä ajattelen, että ehkä poika sitten isona osaa tehdä PAREMPAA musiikkia kuin Sting. Myös se levy on hukassa.

Ennen tänne uuten minun ja miehen vuokra-asuntoon muuttamista minä asuin Hukanhaudalla, jossa siis olin "hukassa". Sehän tarkoittaa jonkun, yleensä esineen kadottamista, mutta myös Punahilkka sadussa suden sisässä olemista. Päiväkodissa sanoin hoitajalle, että ´susi kii´ merkitsee kahta asiaa : a) susi pitää juosta kiinni, b) susi pitää ommella kiinni sen jälkeen kun Punahilkka ja mummo ovat sieltä ulos päässet. Ai että jos minulla olisi se näyttämötyönlinjan kirja "Lapsuuden rajamaat" täällä luonani. Ehkä sitten lapsien kanssa voin tehdä sitä ´theêtrea´, mitä se sitten onkaan. Se theAtre (A:n päällä ympyrä) pitää säästää vähän isommille. Kävin muutama viikko sitten kysymässä lastenteatteriryhmien ilmaisia esityksiä ja esittelein itseni samalla (lausunta, kansalaisopiston opettaja) ja tuo toimiston työntekijä kysyi heti, olenko kiinnostunut opetustyöstä. Olenhan minä, olen opettajan pedagogiset opinnot tehnyt. Mutta ollaan muuttamassa Helsinkiin. Sos.toimistoon jätin tiedon, että saattaa olla, että mies tahtoo sinne muutta yksin - ja jättää lapsen tänne minulle. Otetaan sitten selvää, onko miehelle tärkeämpi tämä meidän perhe, vai se, että saa rahaa Afrikan matkaan nähdäkseen äitinsä.) omalit ovat ihmetelleet, miksi mies on edelleen naimisissa. Eräs somali pysäytti minut kadulla ja ihmetteli, että asuuko sinun mies edelleen sinun kanssa. Mitä se sitten tarkoittaa? Tämä vieras mies puhui hyvää suomenkieltä, vaikka kertoi opiskelleensa kieltä vasta yhden vuoden ajan. (Vuoden ajan, ei vuodenajan. - ah, ihana runo olisi ´Voodooprinsessa´  - vai olisiko se scifi/fantasianovelli?....)

Paino oli tänään 101,8 kg. Uskomatonta. Viime vuoden huhtikuussa se oli pahimmillaan 125 kg. Vähänkö olen itsestäni ylpeä - ja vanhat vaatteet mahtuvat taas päälle. Vuoden kuljin yhden ja saman paidan kanssa koko ajan kaupungilla. Vähän samoin kuin taidelukion ruotsin opettajalla oli koko lukuvuoden ajan sama mekko. Se oli outoa ja ihmeellistä. Opettaja kertoi, että hänellä on "Ateisti kissa". Minä voin uskonnonopettajana kertoa, että minulla on Sex Pistolisin Never mind Bollocks kotona. Tai sitten en kerro. Tai sitten en saa koskaan töitä.

Jätän englanninkielisen Asterix-sarjakuvan vielä kotiin. Charle Chaplin elokuvat ja Tankki täyteen DVD:n vien takaisin kirjastoon.