Aamulla heräsin klo 9.50 ja jätin nukkuvan lapsen vuoteeseen ja sitten  Cris heräsi jo heti 5 min kuluttua lohduttomaan itkuun, jota meniin makuuhuoneeseen rauhoittamaan.

Televisiosta näkyi tulevan Jesus Christ Superstar elokuva, mutta en sitä katsonut koska muutamia kuukausia sitten lainasin sen kirjastosta. Muutenkin olen menettänyt mielenkiintoni televisiota kohtaan. Sieltä ei tule enää mitään katsottavaa. Eilen katsoin FST:ltä Bettinan talkshown ja sen jälkeen kirjallisuusohjelman, jossa käsiteltiin Jeesusta. Tanssii tähtien kanssa kissaa katsoin sen verran, että näin kun Miia putosi pois. Lähetin hänelle tekstiviestin edellisellä viikolla, jossa kirjoitin, että häviäminen merkitsee minun sanakirjassani vain katoamista. Suomenkieli on niin mielenkiintoista, kun sanoilla on monia merkityksiä. Olisi kyllä mielenkiintoista opiskella suomenkieltä ja kirjallisuutta yliopistossa, mutta ehkä hermoni eivät kestäisi pikku nippeleillä näpräämistä. Kirjapinossa minulla on Rimmon-Kenan kirja Kertomuksen poetiikka. Sitä luen välipalana ja mielenvirkistykseksi.

Nyt klo on 13.25 ja lapsi jäi suihkuun yksin. Ensin hän sanoi:"Sauna sauna" ja kun selitin, että saunassa käytiin toissapäivänä hän keksi, että kakka. Otin vaatteet pois päältä, mutta vaipassa ei ollut mitään kakkaa. Se oli vain pikkupojan juoni päästä isän kanssa suihkuun. Ja kun isä tuli suihkusta pois, lapsi jäi sinne vielä hetkeksi yksin.

Maksoin vuokran ja laitoin vanhat respetit pois. Yllätyin kun minulla oli jo lito-resepti. Joku on sen sitten minulle jossain vaiheessa antanut. Vielä ei tarvitse niitä käydä apteekista hakemassa, kun mt-väen kanssa on treffit taas keskiviikkona. En millään pysty muistamaan keneltä olisin tuon reseptin saanut. No, tärkeitän on se, että se on minulla tallessa.

Eilen luin Robert Cohenin kirjaa Näyttelemisen mahti ihan sen takia, että kun minusta tulee ilmaisutaidon opettaja niin on tietopohjaa opettaa sitä ilmaisua. Avainsana lienee LUOVUUS eri muodoissaan.

1991459.jpg