Eilen kävin jumalanpalveluksessa klo 20.00. Oli ihanaa jäädä alussa kuuntelemaan urkumusiikkia, kun oli tunne, että ei mitään muuta tässä maailmassa olekaan kuin tuo musiikki. Muutenkin nautin jumalanpalveluksesta ja kävin ehtoollisella. Ehtoollisella näin erään yliopiston professorinkin olevan. En tiedä, minkä alan professori hän, vain sen, että hän on professori ja kulkee yleensä aamulla samassa bussissa kuin minä ja poika. Tänään ennen hartaushetkeen lähtöä kuuntelin kirjastosta lainattua Apulannan levyä. Oli jotenkin kurja sitten lähteä kävelemään tuo aika lyhyt matka, kun tuli lunta ja kastuin yltäpäältä. Loppurukousten ajan mielessä pyörivät vain omat ajatukset.

Aion mennä käymään kotikaupungissani ensi kuun 8.-10. päivä, kun on isäni 70-vuotispäivät. Sitä kun ei tiedä miten pitkän elämän hän viettää, niin pitäähän hänen nähdä tyttärenpoika ennen kuolemaa. Näin ajattelen, vaikka ääneen sitä ei kai pidä kenellekään sanoa. Kun on se syntymäpäivä sopivasti juuri viikonloppuna. Ja samalla etsin äitini omistamasta omakotitalosta ne kirjat, jotka siellä vielä ovat ja joita Helsinigssä ehkä tarvitsen.

Ystäväni kotikaupungista oli lähettänyt minulle vastauskirjeen e-mailinä lähettämääni postitukseen. Tulin siitä hyvin iloiseksi. Niinkuin tulen aina iloiseksi kun ihmiset reagoivat minuun muuten kuin sanomalla, että sinähän olet hullu.

Tuntuu ihanalta ajatus, että voi suorittaa loppuun ne draamakasvatuksen perusopinnot ja sen jälkeen aineopinnot. Minusta ilmaisutaidon opettaja! Ihanaa! Opettajan pedagogiset opinnot on tehty, joten se tosiaan on enää kiinni vain niistä draamakasvatuksen opinnoista. Tätä pitäisi juhlia, mutta enpä oikein tiedä miten. Nuorena kävin discossa kotikaupungissani. Sillä tavalla, että discon jälkeen menin vielä töihin vanhempieni omistamaan grilli-kioskiin eli en alkoholia ottanut. Mutta ei tämän ikäinen nainen enää mihinkään discoon mene. Ehkä paras tapa juhlistaa näitä onnistumisia on suunnitella elämäänsä vielä eteenpäin. Minusta olisi mielenkiintoista olla jonain päivänä esiintymässä Via Cruciksella. Olen ollut mukana uskonnollisissa draamoissa, mutta tuo Helsingin juttu on niin suuri, että se olisi mielenkiintoista kokea.