Kävimme koko perhe saunassa. Lapsi nauttii, kun saa vapaasti käydä suihkussa ja leikkiä kauhan ja ämpäreiden kanssa siellä. Lisäksi hän saunan jälkeen saa itse laittaa iholleen isän ihorasvaa. Nautinnollinen saunaretki jälleen vaikka siellä edelleen on minimuurahaisia meidän riesanamme. Saunassa mies viihtyy yhtä hyvin kuin kuka tahansa suomalainen. On jo huomannut kuinka nautinnollista on olla pitkällään lauteilla ja nauttia lämmöstä. Sittenhän meillä on myös lauantain lotto pelattuna. Mies kokeili totakin, mutta minäkään en osannut häntä neuvoa sen suhtee, että oliko hän voittanut vai ei. Miehen piti käydä pelipisteellä ja selvisi, että ei ole voittanut. Tuskin pelaa enää toista kertaa hevosia.

Ensi viikolla alkaa asuntoruljanssi. Ensin pitää soittaa toimistoon ja kysyä sen meille tarjotun asunnon vuokra. Sitten täytyy soittaa sosiaalitoimistoon meidän sosiaalityöntekijällemme ja kysyä että maksavatko he takuuvuokran siihen asuntoon. Sitten täytyy soittaa ja sopia, että mies menee perjantaina Helsinkiin katsomaan sitä asuntoa. Se on meille varattu 20.4.09 asti. Asuntosäätiön asunto Vuosaaressa. Saa nähdä miten tässä käy. Mies kertoi, että eräänä yönä hän ei saanut yöllä unta ja sen takia lähti kävelemään ulos joskus klo 03 - 05 välisenä aikana. Sen vuoksi hän tulikin niin iloiseksi kun tieto vapaasta asunnosta saavutti meidät. Pitkänäperjantaina miehen äiti Afrikasta Owon kylästä soitti ja mies laittoi puheen kaiuttimelle niin että minäkin kuulin anoppini ääntä. Ja anoppi kysyi taas mieheltä, että milloin hän tulee käymään äitinsä luona Afrikassa. Meillä ei ole vielä rahaa sellaiseen reissuun, siksi se on aina niin vaikea paikka miehelle. Miehen äiti on sanonut pojalleen, että tämä saisi tulla takaisin Afrikkaan, jos täällä Suomessa on koko ajan vai vaikeuksia. En tiedä auttaisiko siihen mikään, jos minä toteaisin englanniksi anopille, että kun hän on minun aviomieheni.

Olen kirjoittanut kortin yliopiston opinto-oppaan takasivulle miehelle, jonka tapasin 19-vuotiaana eräällä teatterikesäleirillä. Olen kortissa kertonut mitä minulle nyt kuuluu, että minä valmistun opettajaksi ja aion saada myös ilmaisutaidon opettajan pätevyyden. Tuo kortti on ollut nyt varmaan jo 1½ viikkoa päiväkirjan  välissä. Niin, aloin myös  pitämään päiväkirjaa. Mies on syntynyt 1958 ja mennyt ehkä jo kolmatta kertaa naimisiin, tällä kertaa sukunimi oli kaksiosainen, niin löysin yhteystiedot sangen helposti. Sosiaalialalla. Kuten vaimonsakin (niin pitkälle pystyin salapoliisityötä internetissä tekemään....). Mies on siis jo yli 50 -vuotias ja mukana eräässä teatteriproduktiossa, jossa on mukana myös eräs mies, joka oli samassa teatteriproduktiossa kun asuin Etelä-Suomessa. Joo, se oli lyhyt ja intensiivinen rakkaustarina silloin. Ja siitä on 19 - vuotta. Siis yhtä paljon aikaa kuin silloin olin vanha. Niin se aika kuluu. Mutta toivottavasti se ei ole kuluttanut minua.

Löysin Goldbergin ohjeiden mukaan kirjoittamani treenivihkon patterin vierestä keittiön lattialta. Aloitin jo uuden vihkon kirjoittamisen kun se edellinen oli hukassa enkä halunnut käyttää energiaani sen etsimiseen. Kotona kuuntelen nyt Ismo Alangon levyä Minä ja pojat. On niin ihanaa olla kotona arkisen lankalauantain iltana ja olla niin totaalisen tyytyväinen siihen, että oma poika on vieressä ja keksii kaikkea hassua. Hän tykkää  tanssahdella ja keksii aivan valtavan loistavia koreografioita. Ehkä rappaakin, kun tulee ikää vähän enemmän. Facebookiin en kyllä kirjoita, että kuuntelen Ismo Alankoa tallenteilta. 

Youtubesta meidän piti tänään etsiä Crisille kissavideoita. Hänen ensimmäinen ymmärrettävä sanansa oli koira. Hän tunnisti leikkikoirat ja sitten ymmärsi, että myös ulkona liikkuvat karvakkaat nelijalkaiset ja haukkuvaiset olennot ovat myös koiria. Sitten tuli kello, hän ymmärsi pyöreän ja numerolliset levyt ovat kelloja. Ehkä ne olivat myös päiväkodissa opettaneet kelloa, kun kerran näin siellä jonkun kellojutun, kun päiväkotitilojen läpi kävelin. Ei voi kysyä. Tulin puheliaammaksi ja siitä sitten informoitiin heti eteenpäin. Ja diagnoosi oli hypo. Ilman lievää hypoa tuskin tulisi mitään tehtyä.