Vietimme vapun rauhallisesti kotioloissa. Aattona kävin pojan kanssa hakemassa kaksi elokuvaa: suomalaisen Saunan ja Twilight-elokuvan. Saunan katsomisessa oli ongelmia, kun poika "häiritsi" eivätkä kaikki repliikit kuuluneet, kun poika piti sellaista meteliä vaikka volymit olivat maksimissaan. Twilight elokuvasta pidimme molemmat, minä ja äitini vaikka se oli selkeästi nuorisoelokuva. Perusidea oli mukaansa tempaava ja tuli vain mieleeni, että kuinka moni nuorimies on seurustelusuhteessa samalla perustalla kuin päähenkilö tuo vampyyri. Eli vampyyria kiehtoi ihmisveri, nuorta seurustelevaa poikaa seksi. Kun ntaas ainen haluaa siinä iässä lämpöä, kiintymystä ja rakkautta (näin luulen, ei se ehkä niin ole). Lehdestä luettiin, että Twilightille on tulossa jatko-osa. Se pitää myös katsoa. Tämän kevään ja talven elokuvalistalta DVD-lainoihin menee ainakin Benjamin Buttonin elämä ja Slummien miljonääri. sekä Kolme viisasta miestä ja Postia pappi Jaakobille. Tämänkertaiset lainat maksoivat 2 filmiä 6 €. Ja kun meitä oli kaksi katsomassa se tekee vain 1,50 € / katsoja.

Kävin kaksi kertaa kaupungissa aattona, koska meillä oli klo 11 tapaaminen mielenterveysväen ja lastensuojeluihmisen kanssa. Minustahan meni ilmoitus lastensuojeluun, kun tuli keväthypo, eli olin sosiaalisempi ja ajatuksissani vauhdikkaampi. Selvästi muuttunut. Lastensuojeluihminen sanoi nyt, että ei ole huolissaan meidän perheestä, mutta hänen täytyy kuitenkin lähettää meidän perheen paperit Helsinkiin. Ja lupasi hän lähettää myös kirjoittamansa paperit meillekin. Lastensuojelun lausunto voi auttaa saamaan paikan päiväkotiin, jos siinä on jotain ongelmia. Siis jotain hyvääkin. Kysehän on tästä minun sairaudestani. Varmaan antavat mielenterveyspoliklinikalta tarpeeksi reseptejä ja etsin jo internetistä tahot, joihin minun itseni täytyy ottaa yhteyttä Helsingissä. Googlella löytyi hyvin kaikki tarvittava tieto.

Ensimmäisellä kerralla kaupungissa kävin avatussa torikahviossa ja tahdoin juoda simalasin. Se maksoi 2 €. Siinä samalla oli mies, joka oli jo ostanut itselleen kahvin ja munkin. Kun sanoi sima, hänkin päätti ottaa siman ja SITTEN HÄN MAKSOI SEN MINUNKIN SIMANI! Siis täysin käsittämätöntä. Minä annoin hänen maksaa sen ja toivoin oikein hyvää vappua. Eikä tämä mies (huom.!!) tullut sitten istumaan samaan pöytään sen varjolla, että maksoi juomani. Täysin käsittämätöntä ja pyyteetöntä.

Tänään vappupäivänä mummoni on käynyt jo kaksi kertaa pojan kanssa pihalla leikkimässä lapiolla ja ämpärillä ja kiikkkunut. Vielä muutamia viikkoja sitten lastenleikkipaikka oli lumen peitossa ja nyt lapset ovat saaneet sen jo vallata.