Eilen illalla käytiin saunassa. Sauna saa lämmetä 20 min ja on sopiva. Kun se on pienempi kuin Joensuun sauna niin siellä hikoilee kivasti. Meillä on suuri muovimuki sovellettuna löylynheittimenä, kun tavallinen kauha maksaa 3 € kaupassa eli on liian kallis ja liian suuri. Mies tykkää jo saunoa hyvin mielellään, vaikka lokakuussa 2005 minun äitini luona hän kävin saunassa ensimmäisen kerran ja oli silminnähden peloissaan, että mitä tässä paikassa oikein tapahtuu. Odotan ilolla, että kun syksyllä voi aamulla napsauttaa saunan lämpiämään ja sitten menee rannalle (50 - 100 m > en osaa arivoida tarkmmine) ja ui ja sitten tulee lämpimään kotosaunaan.

Kävin maailma kylässä tapahtumassa yksin. Oli sen verran sateinen ilma, etten tahtonut ottaa Crisiä mukaan. Uhmasin sadetta. Kiersin kaikki pöydät ja sain selville, missä mikin lava oli ja sain ohjelmatiedot. Jos huomenna on hyvä ilma, voimme ehkä kaikki mennä sinne, kun osaan pätevästi perheeni opastaa mukaan. Jos vain on aurinkoinen ja lämmin sää, muuten mies ei lähde mukaan. Ostin kaksi esinettä. Pienen naamion Ghanasta, jonka saa seinälle. Ja pienen naamion Gambiasta, joka tulee avaimenperäksi. Kumpikin maksoi 5 € eli yhteensä 10 €. Ja tuollaisesta naamiosta seinälle olen jo jonkin aikaa haaveillut. 

Maailma kylässä tapahtuman lisäksi ehdin käydä akateemisessa kirjakaupassa, jossa pelasin (yllätysyllätys) lottoa ja jonne tulin Stockmannin herkun kautta. Sen jälkeen menin vanhasta muistista Rikhardinkadunkirjastoon, jossa kysyin neuvonnasta filosofian hyllyt ja kaunokirjallisuuden, josta vilkaisin vain scifihyllyn. Filosofisia kirjoja lainain Christopher Johnsonin kirjan Derridasta (toivon, että tämä selittää Derridaa helposti. Derrida kiinnostaa paitsi siksi, että on vaikeaselkoinen ja kaikki vaikea kiinnostaa, koska on niin palkitsevaa tajuta lopulta jotain - JA Derrida on kommentoinut Emmanuel Levinasin filosofiaa, joka on graduni aihe), Kaitaro & Roinila (toim.) Filosofin kuolema (kertoo mitä filosofit ovat ajatelleet kuolemasta ja kuinka he sitten ovat kuolleet. Mielenkiintoinen aiha, välipala kirja, ei hyötyä mihinkään), Timo Airaksinen, Johdatusta filosofiaan (välipalana kerrata perusasioita.) Raisa Simola ja Ensio Puoskari (toim.) Afrikkalaisen filosofian antologia (tähän saatan jäädä kiinni. Voi olla, että tahdon joskus ostaa tämän omaan kirjahyllyyni. Tähän minä syvennyn ja penudun. Vaikka siitä ei olle minulle mitään varsinaista hyötyä.) Aristoteles I Kategoriat, Tulkinnasta, Ensimmäinen analytiikka, Toinen analytiikka (a) valitsin Aristoteleen mieluummin kuin Platonin b) tämä käy älyä virkistävästä kirjasta. Mielenkiintoista saako suhteellisen vaikeaselkoisesta tekstistä selvän ja oivaltaako, mistä kysymys. Pakkohan tätä on tehdä, jos pitää itseään filosofian opiskelijana ja sitten opettajana) Fifty Key, Contemporary Thinkers (josta löytyi myös Emmanuel Levinas = pro gradu). Sitten kaunokirjallisuutta: minulla on jo lainassa Petri Karran kirja Haarautuvan rakkauden talo, joka on lainattu Vuosaaren kirjastosta ja se on Bestseller eli vain viikon laina aika ja josta pelkään, että en ehdi sitä lukea loppuun. Lainasin Ray Bradburyn Fahrenheit 451 (hänen kirjansa Zen sanataiteessa minulta jäi kesken, en edes aloittanut sitä). Sitten lainasin Anne Leinosen kirjan Valkeita lankoja - tarinoita toisista todellisuuksista. Ja Miina Supisen Liha tottelee kuria. Ja onhan minulla Italo Calvinon kirja Koko kosmokomiikka. Pitää kehitellä tähän joku järjestys, että kirjat eivät kerää sakkoja kun laina-aika menee. Joensuussa kirjasto muistutti sähköpostiin siitä lähtien, kun laina-aikaa oli 5 pv, täällä ei toimine sama systeemi. Pitää vain muistaa tarkistaa omat lainansa netin kautta säännöllisesti. Viimeisimmän Parnasson olen jälleen kadottanut ennen kuin ehdin sitä loppuun asti lukea.