theêtre / theAtre.

Seela Sellan elämäkerta (elämänkerta?) on mielenkiintoisen otsikon saanut. "Se palaa". Ensimmäisenä tulee mieleen "tulena", "liekkinä", sitten se, että tämä hyvän paikan kulttuurikentällä saanut näyttelijä on juutalainen ja kristillisessä kontekstissa tuo merkitsisi pikemminkin "Jeesus tulee". Kas kuitenkin kun luulisin, että silloin pitäisi puhua jo kristuksesta. Hänhän oli jo voidelti. Eli sieltä tulee kuningas eli Jeesus.

Hmm. Tyhmää pohdintaa myönnän. Itseänikin kiinnosti enemmän 5 € maksava kirja, jossa yhdistetään punkkia ja Buddhaa.

Näitä aikoja

Kirjoitin facebookviestin eräälle suomalaiselle elokuvaohjaajalle, jonka tunnen samoista produktioista silloin kun olin lapsi ja nuori. Kiitin häntä siitä, että minullakin on AA-merkki, hänen ansiostaan. Näin olen isäni puheistä ymmärtänyt.

Lapsi voiteli eilen leivän itse ja hän teki täydellistä ´työtä´(vaikka ei palkkaa saanutkaan). En ikinä kykenisi itse samaan suoritukseen. Sitä margariinia oli niin vähän siinä päällä eikä yhtään ruisleivän kuopissa eikö möykkyinä.

Mietin vain kuinka kauan afrikan lilja kestää.

Filosofia avautuu. Ostin suomi-englanti-muistitikkusanakirjan, jota on hankala käyttää. Minun pitäisi etsiä uusi työskentelypaikka, koska kahvila on aika meluinen. Kirjaston kirjat löysin.

On eräs ihminen, johon haluaisin ottaa yhteyttä. Olen jo sen Joensuussa tehnyt. Nyt minun pitäisi vielä lähettää hänelle kortti. En ole syönyt koko päivänä. Painoa on 100 - 110 kg. En ole punninnut itseäni. Victor on katsonut televisiosta dieetit vaihtoon ohjelmaa, jossa lihavat ja anorektikot vaihtavat ruokavaliotaan. Juuri nyt en edes tunne nälkää. Söin kahvin kanssa yhden sokerpalan, yliopiston suuren tummaa sokeria olevan. En tiedä mitä kotona on jääkaapissa. Victor huolehtii meillä näistä asioista. Lammaskeiton sain onnistumaan kun oli halpaa lihaa K-Citymarketissa kesällä. Katsoin ohjeet netistä ja jätin kaikki turhat mausteet pois. Oli kuin olisi sotaa ennen eläneiden suomalaisten naisten keitos. Ja Victor, aviomiehen piti siitä. Joensuussa päiväkodissa eivät sitten muuten olleet arvanneet, että musta mies tulee kun Victor on ottanut minun sukunimeni. Tämä nimenvaihdos ehkä harmittaa häntä jonkun verran koska hän haluaa vaihtaa pojalta keskimmäisen Timoteus nimen pois ja tilalle oman sukunimensä. Minun puolestani hän saisi ottaa sen entisen sukunimen pojan toiseksi nimeksi, mutta Timoteus nimestä en tahtoisi missään nimessä luopua. Kun soitin maistraattiin niin kysyin, että saahan sen Timoteuksen sitten siihen takaisin kun poika on isompi, siis jos hän niin haluaa. Tuo ihminen johon haluaisin ottaa yhteyttä on etunimeltään Timo.

Joensuun päiväkodissa hoitajat jossain vaiheessa sanoivat suurinpiirtein niin, että jotkut lapset säikähtivät kun tuli musta mies varoittamatta silloin kun tutustuttin paikkaan.

Itse olin Helsingissä päiväkodissa yli 10 v sitten harjoittelemassaa hyvässä päiväkodissa.

Hymyilyttää tuo:"Jumala soi".