Isäni joutui Pohjois-Karjalassa sairaalaan sydäninfarktin vuoksi. Soitin sairaalaan ja he sanoivat, että isäni on osastolla ainakin viikonlopun yli. Hän oli tänään valittanut rinta- ja hartiakipuja ja saanut kipulääkettä. Isä on 70 v., siksi kävimme toukokuussa hänen syntymäpäivillään, jotta hän näki Crisun. ** En pääse täältä käymään siellä mitenkään - rahat eivät riitä. Lähetin isälle tänään sairaalaan kortin, koska en usko, että hän kukista välittää, eikä meillä olisi ollut niihin varaa. Kortti oli Kaj Stenvallin ankkakortti, jossa Aku on suksien kanssa menossa ja taustalla taivaalla  näkyy aave. Tästä tulee minulle mieleen isäni kertoma tarina, kun minun ukkini Toivo oli mennyt opettajaseminaariin pitkän matkan hiihtäen. Outoa kortissa on se, että Stenvall on antanut sille nimeksi Poika ja varis (vai oliko se poika ja lintu) ja kortissa ei mitään lintu, no jaa - Akua lukuunottamatta ole. : ) kiroitin korttiin viestiksi "JUMALA SOI / IHMINEN LOI" isäni sanoo olevansa agnostikko, mutta ehkä hän hyväksyy sen, että Jumala voi soida : ) - ja jos vielä pääsemme keskustelemaan ja hän on yhtään ´vaikuttunut´ kortista voimme jatkaa, että mieluummin näin kuin:"JUMALA LOI / IHMINEN JOI". Ehtoollisen joi kyllä, mutta kun suomalaiset tuppaavat juomaan paljon muutakin alkoholia.

Crisu kotona pisti eilen illalla minikannettavan keinonahkaisen suojapussin päähänsä ja sanoi, että se on KUMMMITUSHATTU. Suihkussa hän pisti sormen kainaloon ja sanoi, että se on PEIKONSORMI. Minä äiti sanoin hänelle kylpyhuoneessa, kun sauna oli päällä:"Sinäpä se olet VASTA". : )

Hautajaiset tässä kuitenkin lopulta tulee - huolimatta siitä, että minun ev.lut.seurakuntani ehtoolliskutsussa sanotaan:"Tulkaa, juokaa kuolemattomuuen lähteestä" Tässä tilanteessa tuntuu, että tuollainen on jopa loukkaavaa.

Äidilleni kerran sanoin, kun minulle oli lehtimyyjä soittanut, että olisi ollut parempi, jos myyjä ei olisi sanonut:Teille vanhoille tilaajille." Parempi olisi ollut:"Teille ENTISILLE tilaajille". Huolimatonta suomenkielen käyttöä. Minä olen mielelläni tarkka sanojen käytössä, mutta välimerkit menee välillä minnne sattuu ja miten sattuu...Taas pikku dialogi

- Minne sattuu?
- MIten sattuu?

 

**) jossain mainoksissa on ollut laulaja, jonka  nimi on Chisu, nainen.