Eilen en kotona avannut tietokonetta laisinkaan, siitä blogin päivittämättömyyys. Ensin luin hetken Me Naiset lehteä, sitten kävin läpi ranskankielen Parfait - oppikirjaa. Sen jälkeen piti laulaa Crisun kanssa laulukirjasta lauluja. Osa lauluista on sellaisia, että en niitä osaa, mutta kun jouluksi ostetaan pikkuinen kosketinsoitin BR-liikkeestä (19.95€) niin saadaan näihin tuntemattomiin säveliinkin melodia. Lopuksi vielä luettiin Raamattua alusta. Ensimmäisenähän on Maailman luominen. Korostin Crisulle sitä, että Raamatussa sanotaan, että Jumala loi maailman. En missään nimessä halua lähteä väittämään Crisulle, että se on totta. Toden sanoakseni, kun ajattelee maailman kompleksisuutta ja monimutkaisuutta niin olen taipuvainen uskomaan, että jonkun tämä on täytynyt luoda. Pelkkä kehitys ei riitä selittämään sitä mitä näemme, tunnemme ja koemme. Mutta on tärkeää (erityisesti) oppia myös ymmärtämään TIETEIDEN näkökulmaa ja selitysmalleja.

Crisulle laitettiin aamulla päälle talvihaalarit jo, kun on niin kylmä ilma. Muumikypärämyssy piti ottaa Rastilan asemalla pois päästä, se kai oli liian kuuma sitten. Vaipat poistettiin päiväkotiin tullessa ja vaihdettiin sisähousut jalkaan. Ja näytti siltä, että oli kivaa tulla taas päiväkotiin. Amiren lokerossa ei nyt näkynytkään Muumitietokonetta, jolla on saanut päiväkodissa leikkiä. Minä tiedän, että Crisu haluaisi samanlaisen koneen, mutta ensin me ostetaan se musiikkilaite. Lastenlelutietokoneen hinta on kai jotain väh. 30-40€ ja niissä on kirjaimet. Crisu on ehkä liian pieni sellaiselle. En tiedä mitä isä ja mummo tuumivat - ja onhan tulossa joulukin.

Kävin aamulla ostamassa lisää aikaa kaupunkikorttiini HKL:n lippupisteestä. Sen jälkeen kävin Sörnäisten Fidassa ja ostin 12 kpl Muumisarjakuvia vuosilta 1999 ja 2000. Maksoin niistä 3.60 €. Piilostan lehdet vaatekaappiini, koska vielä niitä ei kaikkia aleta lukemaan. Nämä vanhemmat muumit ovat mielestäni parempia kuin ne, joita kaupoissa on nyt. Fidassa vaatteet olivat mielestäni aika kalliit. Olin kahden vaiheilla ostaako kahvikupit 50 snt ja 80 snt. Toinen mustavalkopilkullinen ja toinen kukallinen -->äidilleni kahvikupiksi. En ostanut. Talossa on muutakin perhettä ja nämä ostokset, vaikka halpoja, olisivat olleet vain turhan roinan sisäänkantamista. Sitten kiinnosti sellainen kirja kuin Jumalan veli, mutta kuten arvasin, se löytyy myös kirjastosta, joten mitäpä sitä silloin ostamaan? Pronssinen Kalevalasydän oli vain 15 €, mutta liikkeeseenhän se jäi, koska minulla ei nyt rahaa. Sitten oli Sokrates rintakuvapatsas, muttas se oli kallis, 35 €. Ketä minä ihailen? No, Sokratesta tietenkin. Vaan mistä löytää halvalla Platonin dialogit, sen jälkeen Aristoteleen kirjat - muualta kuin kirjastosta?

Tällä hetkellä minulla on kateissa (ehkä vaatekaapissa)
- mielenterveydenhoitajalinjanhuppari (1989-1991/90), musta
- isäni vapauspassi Röykän kuritushuoneelta
- Abipaita vuodelta 1989 - täysin käyttökuntoinen, edes kirjaimissa ei ole mitään säröjä.

Tilasin lipun su 4.10. klo 15 Q-teatteriin Suomen lausujien liiton tuotannon järjestämään esitykseen "Tappoi (työpöydälle), koska jäi ilman (RUNOA) - runottomuus vie kuoloon". Äitini lainasi minulle rahat tähän. Lippu pitää noutaa ennnen klo 14.30.

Täytyy katsoa, mitä tehtäviä pitää tehdä Draamakasvatukseen Jyväskylän avoimeen yliopistoon.