Juuri sinä päivänä kun televisiosta tulee mielenkiintoisia ohjelmia, Yle Teemalta: Stanislavskin vuosisata ja Punklandia, minun täytyy olla vanhempainillassa, koska olen sinne ilmoittautunut. Stanislavski oli eräs teatteriteoreetikko Venäjällä. Toinen venäläinen teatteriteoreetikko, joka tulee mieleen, on Meyerhold. Punk on kapinallista ja epävireistä, siksi se on minun musiikkiani (klassisen musiikin ohella!) Lohduttaa vain se, että vaikka olisin kotona television äärellä, niin kun on perhe, niin tuskin kuitenkaan saisin sitä katsoa.

Uusi entinen ja vanha ystäväni, joka löysi minut facebookista on ollut töissä ulkomaalaisvirastossa ja nykyisin sitten töissä vähemmistövaltuutetun toimistossa, lakinainen. Meillä oli bändi vähän aikaa lukiossa, hänkin muisti sen. Tuskin kumpikaan - tai kukaan muistaa sen nimeä. Minä? Rummut. Musiikkiliikkeessä oli upea 11 € blues huuliharppu, mutta en ostanut. Lasten Raamatun ostin, koska siinä on "tuputtamisen" (Tupu-Hupu-Lupu?? Luputtamisen? Huputtamisen? No, mutta "huputtaminehan" on jo sana!) sijaan kysyvä sävy. MINÄ en lähde lapselleni selittämään, että JUMALA LOI MAAILMAN. Se lukaa Raamatussa. Kirkossa uskotaan, että se on totta. (kirkossa=kirkon piirissä, kirkko instituutiossa). Minä en väitä enkä selitä pojalle mahdottomia, minä en ole ns. hullu - ts. en ole ns. ´uskoontullut´, jolla on tarve julistaa ja saarnata.
- tai onkohan se  näin?
Raamattu kuitenkin maksoi vain 10 € enkä tiedä vielä, koska sen Crisulle annan. Tällaista kirjaa ei oikein voi/kannata säästää joululahjaksi... Joululahjaksi on jo 3,95 € maksanut kaksipäinen lohikäärme. Oikein kiva lelu. Siinä on vielä muovista tehty se tulilieska. Saattaa olla, että äiti sillä leikkii. Ensinhän meillä oli toki kaikki oikeita, Afrikan eläimiä. Raamattu vaan pitää olla, kun poika ilmiselvästi kiinnostaa Jumala ja Jeesus (kun oli se Jeesuspatsas, kun sain teologian sv.aineeksi)

Uusivanhaystäväni, lakinainen (lisuri tekeillä myös) sanoi, että kun jäi pyrkimättä teatterikorkeakouluun silloin kun oli nuori. Eli meitä yhdistää moni asia.

-------------
edit. "ilmiselvästi" - "ilmi selvästi" - on tämä sitten kieli & kulttuuri tämä Suomi. Suomi paita minulla jo on, sellainen jossa Suomi sana on ylösalaisin. Sitten pitäisi olla paita "revolution in classroom" - ja tämä teksti mieluummin nurinperin.

ps. Ehkä pääsen kuuntelemaan Jari Tervoa, jolle / jolla on ilmestynyt uusi kirja "Koljantti". Ilmeisesti tästä kirjasta Iltapäivälehdet revittelivät LÖÖPPEJÄ. Tervo on Olga K:n vieraana tänään Suomalaisessa kirjakaupassa Aleksanterinkadulla klo 16.30. Yritän saada mieheni ympäripuhutta, jotta hän hakisi Crisun päiväkodista, paljastamatta tietenkin, että minne minä olen menossa. Ettei minun tarvitsisia ensin ottaa poika päiväkodista, viedä kotiin ja sitten taas takaisin päiväkotiin, vanhempainiltaan, vaan voisin mennä päiväkodin VH-iltaan suoraan kaupungista. ´Sormet ristiin...´