Vein kirjastoon Kari Hotakaisen kirjan Huolimattomat. Jäin sivulle 43. En vienyt kirjaa pois sen takia, että se huono olisi ollut vaan siksi, että lapsi on pieni enkä voi nyt aloittaa toisia kirjoja siihen rinnalle. Taitaa olla niin, että Paul Austerin ´Oraakkeliyökin´ jää nyt lukematta. Austerilla kiinnosti se New York trilogia (toivottavasti en nyt kirjoita ihan täyttä .... siis virheellistä tietoa koska en näitä kirjallisuusasiota tarkkaan muista!). Auster on kaikenlisäksi mielenkiintoisen näköinen kirjailija (takakansi) - sharmantti ja vaarallinen....

Hulluin (vaikka tuota sanaa vihaankin) tilanne johon Joensuussa jouduin oli kun kävin pub Pikku-Mikossa kahvilla. Pöydässä istui mies ja nainen. Nainen sanoi:"Tää on hirmu viisas mies. Se on tappanut kaksi ihmistä." Voi JESSUS! Totta se on ja about noin se nainen sanoi. Enää en käy noissa "juottoloissa" edes kahvilla. Olen sellaisissa elämäni aikana sekä juonut että polttanut tupakkaa. Hasiksen ja (Hassinen, Kone...Alanko...- ei meillä kotona ainakaan VIELÄ soiteta.) muiden huumeiden kayttäjien luona olen ollut työharjoittelussa eräällä klinikalla, terapeuttinen yhteisö ja tämän harjoittelun (1990 syksy) huppari on vielä tallella. Siellä olin jopa onnellinen. Monen huumeenkäyttäjän lapsuus oli ollut rikki ja repaleinen. Poliisi luuli minuakin yhteisön jäseneksi - ja TAVALLAAN niinhän se olikin. Minä en ollut hoitaja(na).

Oraakkeliyötä en ehkä lue, nyt (AA sanoo: "tässä ja nyt" ) Kadulla näin mustan naisen, jonka lapsen rattaissa luki - ehkä sitten nimi oli se, kuten yleensä: YAD. : ) Kyllä tiedän mitä se tarkoittaa.

Käännytystyö?...(runo: käännytystyö, äiti töissä oli joka yö, etc. E.T.)

Kristianilta (se hänen oikea nimensä on) saatiin SIGNEERAUS maalaukseen. Signeeraus on HIENO ja toivottavsasti eivät tulevaisuudessa (in the future - "from the future" = AORISTI, kreikan kielioppi. : )) välitä, että minkä ikäinen tekijä on silloin tehdessään ollut. Edellisessä vesivärimaalauksessa on äiti kirjoittanut nimen, koska äiti auttoi sen kanssa, ettei poika joka väriä kokeile samaan kohtaan ja saa reikää paperiin.

Otin valokuvan aviomiehestäni, hän kun nukkuu kädet ristissä! "Supisuomalainen" - eli hänen nimestään ei lukija arvaa, että kotimaa on Liberia. (Hmmm.) Kotimaa Suomi, isänmaa Liberia. Eikö? Ja edellee odotellaan sitä päätöstä muukalaispassista. Mutta ei me (=meidän perhe) sillä mitään tee, koska ku Vikillä (aviomieheni) ei ole työtä eikä saa palkkaa niin me emme sinne Afrikkaan pääse käymään, kuten Vikin visiona on. Pitää anopille TIETENKIN sanoa (engl) että on hänen ´daughter-in-law", eikä "I am your son´s wife" (New wife, kun se edellinen, Sierra Leonelainen sairaanhoidonopiskelija kuoli kun oli 6 kk raskaana. Eli "miehelläni on haamuperhe Afrikassa" : )

Suihkussa käyn joka päivä ja yritän tehdä filosofian gradua - edistyy - ja TÄSSÄ asiassa minä tahdon olla PARAS (vrt. Miia Nuutila - veikö hän sen 50 mk, siis ex-ystäväni T.Kukko [tai mikä lie sukunimi nyt, en tiedä, eikä kiinnosta, hänelle annoin nuorena syntymäpäivälahjaksi Hite-raportin (tapahtui 1980-luvulla) miehillä] veikö hän M.:ltä sen rahan. Kukaan muu ei opistolta sitä ole tehnyt [näin uskon, vaikka ryhmässämme oli myös yksi poika/mies, joka oli tullut vankilasta - leipuri].  //*// : ) // NUOREN VOIMAN LIITON toimistossa pitäisi käydä. Ei siksi, että olen jäsen. Ei siksi, että minullakin on tekstejä, kehnoja, tiedän jo itsekin vaan siksi, että löytäisin heidän toimistonsa avulla sen artikkelin, joka sai minut kiinnostumaan Levinasista. Ja Feton sivuilla on, että Nuori voima (ei tule minulle) on filosofinen lehti.

Eilen luin molemmat iltapäivälehdet Marian konditoriossa maksamalla 60 snt sämpylästä, ja sämpylä oli hyvä. Huvitti se uutisointi Tommy Tabermanin alkoholinkäytön lopettamisesta. Huvitti siksi, että molemmissa lehdissä oli erilainen näkökulma toisiinsa verrattuna.