Tehtiin aamulla niin, että mies veikin Crisun päiväkotiin ja minä jäin kotiin. En nukkumaan kuten mies suunnitteli vaan tietokoneelle. Crisu aamulla vilkaisi ovelta sänkyyn jäävää äitiään ja oli todella ihanuus valkoisessa villapaidassa.

Olen saanut facebook-ystäväkseni lukioaikaisen rinnakkaisluokkalaisen miehen, joka huolehtii Timo Rautiaisen asioista - tai jotain sinne päin. Toinen minut löytänyt lukioystävä on tätä nykyä lakinainen, kertoi sähköpostin päässä oleva lukioluokan ystäväni.

Mies ja poika juovat teetä ja kastavat siihen vaaleaa leipää, on kuulema afrikkalainen tapa.

Osallistuttiin ´green card American lotteryyn´ netissä, sitä tuskin voin äidilleni kertoa puhelimesa. Sen voin kerta, että meille tuli Lasten maa - uskonnollinen lehti. Ja meillä ainakin tykästyttiin siihen. Siinä oli yksi kahden sivun sarjakuva Jeesuksesta - poika yhdistää jo Jeesuksen ja Jumalan. Mutta sitä en lähde kyllä Crisulle kertomaan, että Jumala loi maan ja maailman, kun en minä sitä tiedä.Ehkä se pitäisi mennä sen kautta, että luetaan Raamattua, mutta kun minulla on tosiaan kirjahyllyssä myös latina/kreikka Raamattu. Huomasin viimeksi katsoessa että a) latina on jäänyt vähän mieleen, kun luennoilla kävin, mutta en suorittanut, kun ei pakollinen b) vas.sivu latina, oik.sivu kreikka - mutta väillä nämä sivut vaihtavat paikkaa!

Minulle tulee rahaa sosiaalitoimistosta, miehelle Kelasta. Sosiaalitoimisto antoi minulle 10.9.2009 tehdyllä päätöksellä VAIN 46,14 € (tai E, kuten he päätökseen kirjoittavat, onko niin vanhat tietokoneet, vai mikä on?). On meillä ollut opintolainanlyhennystilillä n. 750 €, joten on ollut mistä ottaa ja elää. Päätös oli virheellinen muutenkin kuin että JOKU (valmistelija vai päätöksentekijä (sattui vielä olemaan johtava sosiaalityöntekijä)  oli kirjoittanut VUKRANANTAJA. He olivat unohtaneet, että vuokranantaja (jonka osoite on Kalevalantie 6 !!) saa jo asumistukemme n. 385 € ja he olivat silti maksaneet KOKO vuokramme. Saan siis rahaa n. 385 € torstaina tai perjantaina. Tarinan opetus opettajalle on se, että virheitä saa tehdä, mutta ne pitää huolellisesti korjata. Kuten minä huomasin professorille menevään kirjeeseen korjata, että lapseni EI ole syntynyt 12.8.2009 kuten ensin olin kirjoittanut, vaan 12.8.2006. ONNEKSI HUOMASIN!

Vuosaaren kirjaston kirjojen vaihtopisteesta sain jälleen kaksi hyvää kirjaa: lapseni kummille Beppe Severgninin kirjan La Bella Figura - opastettu kiertokäynti italialaisuuteen, kun Johanna - kummi on aloittanut italian kielen opiskelun. Lisäksi sain Gergia Frankin kirjan The Memory of Eyes - pilgrims to Living Saints in Christian Late Antiquity. Maksamatta mitään, hyvällä onnella. Eilen sain samasta pisteestä Tarzan-lehden vuodelta 1990 (hinta 9,80). En vain tiedä soveltuuko se Crisulle, tai mitä isä siitä lehdestä sanoo (itse luin Tarzaneita paljon lapsena) Tarinan nimi on Buffalo Billin Afrikka - Show.... että tuleeko sitten siitä mantereesta ihan väärä kuva....hmm.