Olin siirtänyt Fidasta ostamani vihreän teatterinaamion ulko-oven luo eteiseen. Liian lähelle ovea. Mies oli tullessaan tai mennessään aukaissut oven niin lujaa, että naamiosta oli mennyt rikki nenän ja posken väliin jäävä alue. Harmittelin kovasti tätä, mutta miehelle asiasta ei voinut marmattaa, koska minä itse olin siirtänyt naamion niin vaaralliseen paikkaan, sitä tajuamatta. Siirsin naamion makuuhuoneeseen kirjahyllyn pitokoukkuun. Joskus myöhemmin tarkastan, että saako sitä korjattua liiman tai jonkun muun avulla.

Sunnuntainan kävin Q-teatterissa Suomen lausujain liiton tuottamassa runoesityksessä:"Tappoi (työpöydälle) koska jäi ilman (RUNOA)". Tykkäsin. Esiintyjät olivat Veikki Sinisalo finalisteja vuosilta 2002 - 2008. Entä minä? Veikko Sinisalo finalisti vuodelta 1992? Runot olivat nuorten suomalaisten runoilijoiden runoja 2000 - luvulta. Maksettu 15 € lippu (rahat lainasi äitini, kun oma "vararahastoni" meni syyskuun lopussa opintolainan lyhennykseen) ei mennyt hukkaan, mutta jostain syystä esityksestä ei jäänyt kovin paljon elämyksiä kotiin muisteltavaksi.

Äitini lähtee miesystävänsä kanssa kaupunkilomalle Budapestiin vielä tässä kuussa. Rokotukset ottavat tänään ja passihakemuksen pistävät menemään myös. Olen itse käynyt 2 kertaa Budapestissa 1990-luvun lopulla. Kehoitin heitä erityisesti nauttimaan unkarilaisesta keittiöstä.

Crisun kanssa katsottiin aamulla kuuta taivalla. Poika tietää, että kuu on avaruudessa. Pitää ostaa hänelle eräs planeettakirja, jota jossain silmäilin, ehkä Fidassa?