Syntymäpäiväni. En tehnyt mitään opiskelujuttuja vaan Crisun päiväkotiin viemisen jälkeen kävin viettämässä jonkin aikaa Kontulassa, kun se Koljatissakin mainittiin, että tiedän millaisesta paikasta on kyse. Kävin parissa kaupassa ja istuin K-marketin kahviossa juomassa kahvia, Lidlin freeway light-colaa ja söin makoisen Lidlin vanukkaan. Ja luin Eppu Nuotion ensimmäistä dekkaria, Musta. Ohimennen ehdin ihmetellä, kun kahviossa kävi syömässä lämpimän aterian vanhuksia ja tavallista enemmän ulkomaalaisia siellä oli. Onhan tietenkin rautatieasemalla ulkomaalaisia myös, mutta istumassa tuolla tavalla kahviossa. Odottelin sitä, että pääsin Kaisaniemeen syömään thairavintolaan sushipuffetien. Ensimmäistä kertaa sushia, eihän toki nyt Joensuussa mitään sellaista ollut tarjolla. Kebapia vaan. Erikoista ruoka oli, mutta ei erityistä. Ei harmittanut, mutta ei tee mieli heti lisää. Sitten, kuin sattumasta kävin villkaisemassa, että mitå elokuvia on finnkinon (?) elokuvateatterissa, kun oli mainokset, että maksaa tänään vain 5,5€. Ensin näin että oli ihmisiä ostamassa pop cornia, siitä tajusin, että on päivänäytöksiä. Sitten näin että on juuri alkamassa elokuva Postia pappi Jaakobille - 12.15 kun kello oli 12.17. Ehdin ostaa lipun ja nähdä elokuvan kokonaan. Olisin ehkä pitänyt tarinasta enemmän lukemalla sen kirjana. Outoa kyllä.

Ihan mukava syntymäpäivä, yksikseen. Ensi vuonna sitten on nelikymppiset (APUA!) Seuren työhaastattelija sanoi, että sinä olet sitten ollut ahkera, kun olet tehnyt / tekemässä kahta yliopistotutkintoa. Ystävällisesti niin eikä siten, että mikäs tilanne tämä on, kun sinä olet lähes 40 v, etkä ole vielä valmis...  Voi kääk, seuraavaksi pitää paneutua niihin draamakasvatuksen opintoihin, koska ne on pakko saada kevään aikana valmiiksi. Saa nähdä mitä työssäolo n. 2-3 pv / vko tekee opinnoille, minä nimittäin pääsin Seuren listoille keikkailijaksi. He soittavat minulle, jos on tilaisuuksia tai lähettävät tekstiviestin - ja sitten voi katsoa keikkanetistä internetistä, että mitä on tarjolla, kertoa, että joku paikka kiinnostaa ja sitten soittaa vaikka perään. Pitää kysyä Soneran palvelupisteestä (kun minulla on Soneran liittymä) sellaisesta kännykän palvelutsa joka kertoi reitin jostain jonnekin, että oliko siinä myös pääkaupunkiseudulla, että milla a) bussilla, b) raitsikalla, c) metrolla perille pääsee + kuinka paljon palvelu maksaa. Kesällä minulle esitteli sellaista eräs Soneran myyjä, mutta silloin minulla ei ollut sille tarvetta. Nyt tulee olemaan, kun päiväkodit ovat siellä sun täällä ja kannettavalta on vaikea reittiä tarkistaa. Ja pitäisi päästä perille mahdollisimman nopeasti.

Nyt menemme Crisun kanssa saunaan. Aviomies otti kaksi panadolia ja mittasi kuumeen. Ei ollut kuumetta. Nukkui vähän aikaa kuorsaten, kun minä ja Crisu etsittiin videopätkiä Harry Potterista netistä ja poika kuiskasi:"Shh, isi nukkuu."

Päiväkodin ovessa oli lappu, että siellä on liikkeellä sikainfluessaa. Minun rokotteeni on pitävä ensi tiistaista lähtien. Crisua ei vielä voitu rokottaa. Eli todennäköisesti meidän perheessä tullaan sairastumaan sikatautiin. Niin pessimisti minä olen.