Sain viimein toimimaan Epsonin Stylus SX100 tulostin-skanneri-kopiokoneen. Ostin sen perjantaina ja jouduin nyt maanantaina soittamaan kahdesti Epsonin tekniseen tuotetukeen. Laite maksoi 39,95€ + 9,95€ johto (piuha), jolla yhdistää laite tietokoneeseen (miniläppäriini). Saa nähdä paljonko puhelinsoitto maksoi. Selviää myöhemmin. Vika oli siinä, että minulla oli monitoimelaitteen piuha väärään aikaan yhdistettynä läppäriin. Molemmmilla soittokerroilla soitin samalle ystävälliselle ja (aika) tehokkaalle nuorelle naisihmiselle.

Huomenna alkaa VIRALLINEN joulunodotus, kun alamme availla joulukalentereita, monikossa, sillä ostin Crisulle todella halvan (1€) suklaakalenterin, toisen lähetti Crisun kummi Joensuusta ja kolmas suloinen kalenteri tuli Nalle Puh - lehden mukana. Joulupukki ollaan kerran nähty Vuosaaren Columbus ostoskeskuksessa. Vähän mietityttää miten saadaan joulupukki mukaan jouluaattoon. Kun ei me ostopukkia oteta ja jos hankitaan esim. tarjoustalosta pukinasusteet (n.10€) niin mitäs poika tuumii, jos se onkin MUSTA pukki, kun ei tässä oikein muita miespuolisia kuin (musta) isä. Että säveltää, että meille se pukki tuleekin Afrikasta kun isikin on sieltä? Saattaisi toimia ihan vain meidän perheen traditiona. Vaikuttaa siltä, että poika odottaa enemmän LUNTA kuin joulupukkia, sillä lumesta saisi tehtyä niin ihanan lumiukon - ja sille porkkananenän. Lahjojen saamisen ihanuus ei vielä ole niin selkeä juttu, ei kokemusta - oli synttäit kyllä kesän lopulla, mutta ei ehkä jäänyt niin mieleen.

Saa nähdä kuinka kauan Pohjois-Karjalan murre säilyy täällä Helsingin humussa. Tiedän sanovani sanoja toisin kuin ympäristö kuten: "etitään" (etsitään), "myö" (me), "ehitään" (ehditään). Joskus pistää omaan korvaan, mutta ei niin paljon kuin luulisi. Outoa on myös se, että ihmiset joita ympärillä, lähinnä metrossa ja metroasemilla näkee ovat loppujen lopuksi sen näköisiä, että he voisivat olla ihan mistä päin Suomea hyvänsä eivät vain hesalaisia. Suurin osa voisi olla sieltä pienestä (n. 8000 asukasta) kaupungista, jossa minäkin olen syntynyt, sellaiset vaatteet heillä on yllään.

Nyt toimii tulostin, niin saan tulostettua helposti reitin koululle tai päiväkodille, kun Seure aamulla soittaa. Yksi soitto tuli jo viime viikolla kouluun sijaistamaan, mutta siitä jouduiin kieltäytymään. Nyt kun saisi vielä toimimaan digikameran niin, että siltä saa siirrettyä kuvia tietokneelle. Ensimmäinen tulostettu kuva netistä oli Liberian presidentti Ellen Johnson-Sirleaf ja kuvan pistin Crisun jääkaappimagneettikuvalla jääkaapin oveen.