Joulu meni kaikkinensa ihan onnistuneesti. Etukäteen ihmettelin, että miten ja mistä saada pojalle joulupukki, kun ei tuntunut hyvältä idealta pukea pojan isää pukiksi, hän kun on ruskeaihoinen (niin on sanonut, ei MUSTA vaan RUSKEA!). Niinpä sitten loppujen lopuksi poika tiesi, missä kaapissa (jääkaapin päällä pikkukaappi) lahjat olivat ja lauloi kotona laulua:"Me odotamme Jeesusta." - ja sanoi odottavansa JOULU-UKKIA!. Jo viime vuonna hän Joensuussa joulun jälkeen osoitti bussipysäkillä vanhaa miestä ja toisti:"Ukki, ukki" Tämä P-kirjain tuosta Pukista on puuttunut siis koko ajan.

Poika sai lahjaksi musiikkivälineitä - marakassit ja kosketinsoittimet BR:stä (19.95€), niillä äitikin  voi soittaa niitä lauluja, joiden kohdalla on pitänyt aiemmin sanoa:"EI OSSAA!" Tuli muitakin kivoja juttuja, kuten muistipeli, jossa Pepin kuva, pikkuinen maapallo, muovailuvahaa. Äiti sai (kun itselleen isin rahoilla osti) Aristoteleen Runousopin (5€/Ateneumin myymälä) ja tummansininen arabihuivi, kun edellinen on ollut häiritsevän mustavalkoinen. Liian radikaali näinkin vanhalle ihmiselle.

Kotona syötiin kinkku - äiti sen osti ja minä tyttärenä ja mummon hoitajana (vierailun aikana) yritin välttää turhat riidat. Muistutin vaan äidille, että joo - isä oli ´juoppo-paska-saatana´ - ja hän minulle aina kuitenkin sanoi, että IHAN KUIN ISÄNSÄ. Sitä en äidille kertonut, että lähetin hänen siskolleen kortin, jossa oli jae vanhasta Raamatun käännöksestä jossa sana KALTIAINEN =ollut siellä pikkukaupungissa Pohjois-Karjalassa, Pielisen rannalla joskus opettaja. Tuo "kaltiainen" löytyi minulle jääneestä mummoni Hiljan Raamatusta. Äidin siskopuoli pystyi järjestämään testamentin että äiti sai vain sen lainmukaan kuuluvan osan, ja se satutti äitiäni, hän kun olin siellä pikkukaupungissa hoitanut äitiään kun mummoni dementoitui. Nyt äidin siskopuolelta (vanhempi, ilmeisesti mummo rakasti hänen isäänsä enemmän...?) on tullut joulukortteja joissa aina Raamatun jakeet - etsittäväksi? Kysyin puhelimessa tältä "tädiltäni" (joka muuten tahtoi, että äitini olisi tehnyt abortin kun tiesi että äiti raskaana ja tiesi kenelle - olen nähnyt sen kirjeen!!!) että mikä on kaltiainen - ei tiennyt. Uudessa Raamatun käännöksessä oli, että se on LEIPÄ. On kai ollut tuo tätini uskonnon opettaja ev.lut.uskonnon. Pyysin heiltä joululahjaksi kirjaa ATEISTIT KIRKON ALTTARILLA - MIKSI PAPIT HYLKÄÄVÄT USKONOPIT, Eskola, mutta täti vaan selitti, että kun HÄN ei siitä Eskolasta... ei ollut kirja hänelle tulossa. Muutama vuosi sitten pistivät rahaa meille jouluksi.
Summa summarum: ellei "uskovaisen tädin" jae-jutut jouluna lopu (obs., siis häneltä tuli ILMAN VUOSILUKUA! - käännös vuosiluku huom.!) niin ensi vuonna sinne Varkauteen menee kortti: "SINUN USKOSI EI SINUA PELASTA" - sillä niin se ev.lut. kirkossa on, tarkistan vielä yhdeltä tutulta teologilta, ystävä mus.lukiosta.

Joulun aikaan yritin lukea kirjaa "Äidin pikku pyöveli", ransk., käännös olisi ollut "Hyönteinen" alkuperäiskielestä. + ihmettelin, tuleeko kirjoihin mukaan KUSTANNUSTOIMITTAJAN nimi kun julkaistaan.....?

Ja keksin yhden pukkinjutun:
- Käy "Mälä" kaljaa......

hmm. ehkä tuo ei naurata. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE

(yritän päivittää tätä nyt useimmin kun oma tietokone tuli huollosta) ** huh! olin / olen itäkeskuksen kirjaston koneella ja aika loppui just kun olin saanut viimeisen lauseen kirjoitettua - kuiskasin itsekseni, että ´jumalauta´ - kirjauduin sisään vakuuttuneena, että mitään ei ole jäljellä kirjoituksesti ja samalla ollen iloinen, että raha-asioiden hoidossa ei ole ollut mitään pulmaa. JA - TÄMÄ TEKSTI OLI VIELÄ TALLELLA! Ou jeah!

Sosiaalitoimistoon vein toimeentulotukihakemuksen ja selitin millainen tilanne töiden suhteen on, eli että olen Seuren listoilla, mutta kirjallista työsopimusta ei ole, koska sitä ei tule alle 16 pv:n töistä. Heillä on tieto, että sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä (siitä onnellinen sairaus, että sen SAA pysymään hallinnassa : mm. Aleksis Kivi ja Mika Waltari ovat sairastaneet kaksisuuntaisututa [SIKSI minusta ei siis tullut näyttelijä....] ) ja nyt pistin mukaan myös yhden tuotanto-assistenttina toimimisen työtodistuksen ja palkkakuitin jossa lukee, että olen TAITEILIJA. Mutta siis lompakossa kortti, jossa lukee TEACHER (opettaja).

Nyt menen äitiäni vastaan. Ehtinen lukea toisten blogeja illalla, toivotaan!