Saimme tänään tietokoneen kotiin huollosta. Ihanaa!

Eilen kävin kirkossa. Pyörällä sinne menin. Pappi piti viisaat alkusanat. Puhuttiin katkeroitumisesta. Ehtoollisella leipä jäi kiinni kitalakeen. Ensimmäinen kerta näin. Kirkkokahveilla pappi tuli istumaan viereen. Se pappi, josta Paavo Liski olisi ollut mielissään. Puhuu saarnatkin ilman papereita. Uskaltaa tulla pois sieltä "puhujanpöntön" takaa (kun Vuosaaren kirkossa ei ole mielestäni oikeaa saarnatuolia). Papin kanssa tuli keskustelua. Jotakuinkin totesin, että ei pidä katkeroitua vaikka sai huonoa palautetta TEAK:sta, eikä voittanut niitä lausuntakilpailuja. Miksi näistä puhuin? Pappi kertoi itsekin pyrkineensä monta kertaa TEAK.:iin. Minä kerroin, että enemmän minun elämässä jäänyt harmittamaan ettei päässyt opiskelemaan teologiseen niin, että minusta olisi tullut pappi kuin etten päässyt teatterikorkeakouluun. Ja mitä tapahtuu? Pappi tulee perääni kun olen lähdössä - ja naps: olen mukana papin draamaryhmässä. Minua ohjaa pappi. Teksti ei ole mitään sievistelevää vaan hmmmm...´kantaaottavaa draamaa´, tosin minulla on nyt vasta käsikirjoituksen yksi kohtaus. Ja kuin enteenä tätä pappia näin päiväkotimatkalla kaksi kertaa edellisellä viikolla. Kerroin papillekin, että sain palautteena näyttömötyönlinjalla lauseen:"Filosofointi hämärtää ajatustesi voiman" - no, ´vie voiman muilla ilmaisun aloilla´(ts. musiikki, kirjoittaminen ja erityisesti näytteleminen)... Tulevana filosofian opettajuuden pätevyyden saavana (outo lause, montaako kielioppisääntöä olen rikkonut...) henkilönä VÄITÄN, että filosofointi ei mitään hämärrä. Pitää olla sisäisesti rohkea lähteäkseen filosofoimaan.

Viime viikolla tuli Arno Kotron ohjelma jossa käsiteltiin filosofian opettamista. Kotro mainitsi, että A.W.Yrjänän tekstit ovatko filosofiaa? Mielestäni eivät. Mutta ne voivat olla nuorelle portti lähteä tutkimaan tutkimattomia seutuja ajattelun kentällä. Itse tuohon filosofian kysymykseen, vastaisin, että filosofia alkaa kun alkaa epäillä omien mielipiteitteinsä pätevyyttä - tai siis filosofinti alkaa siitä - viittaan tällä tietenkin Sokrateen keskusteluihin. Akateeminen filosofia on sitten oma alueensa.

Ihanaa, pääsen taas jatkamaan pro gradun tekemistä. Nettilinkkini eivät olleet kadonneet huollossa - ja takuu korvasi kulut!