Minä katsoin televisiosta Sydänjään tekijöiden haastattelua. Olen teatterin lavalla joutunut suutelemaan Kitiä esittänyttä Kirsiä. Tai päässyt. Poikaa esittävä tyttö - tyttö. Katselin haastattelun, olin sitä ennen juuri lukenut Robert Cohenin kirjoittamaa Näyttelemisen mahti kirjaa (ja siinä on tekijän omistuskirjoitus, oli opettajana n. 2 vko Voinmaalla vuonna 1993). Ja mikä valaistui mieleeni? Että MIELENTERVEYSTYÖ on TÄRKEÄMPÄÄ kuin TEATTERI. Ja minä kun vuonna 1990 marraskuussa lopetin opiskelun mielenterveydenhoitajalinjalla kun ajattelin, että valmistumisen jälkeen en JAKSA enää hakea TEATTERIkorkeakouluun. Toinen syy oli myös se, että ½ vuoden seurusteluni oli katkennut enkä uskonut, että ilman perheen tasoittavaa vaikutusta en voi tehdä työtä mielenterveyden alalla. Olisin pohtinut asioita kotona liikaa.

Toinen mitä olen pohtinut kotona kerran on, että kävin kauppaoppilaitosta½ vuotta (sen jälkeen kun olin suorittamassa viestinnän approbaturia Haapaniemessä, opistossa Pyhäjärven vieressä). - selailin kotona Helsingissä kirjaa ja mietin, että olisivatko nämä asiat sittenkin olleet mielenkiintoisia. En käynyt sitä toista vuotta merkonomiksi vaan opiskelin avoimessa filosofian approbaturin, ja se tuntui heti omalta jutulta. Viestinnän approbaturin oheen kuului parin viikon harjoittelu paikallislehdessä - samassa, joka oli tehnyt minusta lehtijuttuja, kun oli lausuntailta ja ohjasin nuorten teatteriryhmää palkollisena kansalaisopistolle. Lehdessä oli töissä mies joka tuli huutamaan minulle siitä, että olin avannut hänen työpöytänsä kaapin, jossa oli TYHJÅ OLUTPULLO. Sitä ennen olin ollut sorja ja norja, mutta tuo älytön hyökkäys sai uskomaan taas siihen, että minusta ei mitään tule (lause jota sain kuulla ajoittain alkoholisti - isältäni).

Facebookissa olen vanhojen tuttavien (musiikkilukio) kohdalta törmännyt rock-osastoon....A) pyydän saanko Gospel Cineman järjestäjiltä "Hell´s Bell´s" dokumentin itselleni, sillä tekijänoikeudet antavat luvan sen kopioimiseen B) kysyn tältä rock-osastolta että tietävätkö he, missä voisi saada vasempaan käteen nimettömään, sinne kihla- ja hääsormusten alle arpitatutoituna LAKIPYKÄLÄN...  Sitten käyn jossain vaiheessa vähän v*ä*t*k*y*t*t*ä*m*ä*s*s*ä Lilithille että - no, kertomassa että mun näkemyksen mukaan naiselle luvattiin "Jumalan kaltaisuus" (käärme lupasi) - ja se nyt sattuu olemaan LUOMISKYKY (vrt.Jumala luonut maalman). Että varmaan Lilith (Aatamin ensimmäinen vaimo, muka) jää tässä kisassa toiseksi. Näkemykseni ja Raamatunlukutapani ei varmaan ihan kirkolliskokoukselle ja uskovaiselle pärjää...Mutta niin. Rikostarinahan se on koko syntiinlankeemus. Ja Jumala (minun näkemykseni mukaan, tässä kulttuuripiirissä (kristinusko)) on osallinen syntiinlankeemukseen (mistä Eeva osasi käärmeen viettelyn (ehkä juuri se Jumalankaltaisuus) tietää PAHAKSI, ennen kuin hänellä oli tuo tieto hyvästä ja pahasta. Ja omena ei sitä tietoa antanut vaan kielletyn teon tekeminen. Joten Jumalan TÄYTYI lähettää maanpäälle pelastaja, koska hän itse oli luonut alunperin EPÄTÄYDELLISEN OLENNON, jolla ei ollut muuta MAHDOLLISUUTTA kuin joutua syntiin.

[jään ihmettelemään mitä tuo: ´joutua syntiin´ voisi tarkoittaa.