Lääkkeisiin tuli lisäys ja muutaman kerran enemmän käydä psyk.hoitajalla. Olen hyvin suunnitelmallinen (hullu). Eilen sain olla aamupäivän kotona, kun aviomies vei pojan tarhaan. Nukuin ja sen jälkeen siivosin, kun ei ollut mitään sen tärkeämpää tekemistä kuin kirjoitella riimitellen ("oi sanan lumous, soi vallankumous" etc.). Lakaisin lattian ja petasin aviomiehen pedin. Aviomies oli tyytyväinen vaikka ei kehuskellut. Otin myös tiskit pois tiskikoneesta. Vuonna 2000 minula OLI hoitamatn masennus. Tuli lapsuus mieleen ja voin pahoin, kun tajusin, että en KOSKAAN pääse opiskelemaan teak:iin (on siellä avoinkin puoli toki) - ja sinä teinimaailmassa, jossa perhehelvetti oli totta tuo TEAK:iin opiskelemaan pääsy oli ainut joka piti kasassa ja terveiden maailmassa. Silloin 2000 tuntui pahalta jopa yrittää siivota. Opiskelu kuitenkin sujui, vaikka vähän jännitin ensimmäisiä yliopiston oikeita tenttejä - opettajankoulutuslaitos on vähän erilainen kuin "oikea" yliopisto. Naistutkimuksella ja sosiologialla aloitin. Tässä sairaudessa voi vauhtivaiheessa, eli silloin kun on energia tehdä tekoja joita muutoin myöhemmin katuu. Minä yleensä sekoitan ihmissuhdepakan - en tarkoita tällä parisuhdejuttuja. Hmmm, väi pitäisikö sen olla "Soi uusi lumous - vallankumous"? Minulla on WOODSTOCK- merkkinen kirjoituskone, mutta se on Pohjois-Karjalassa enkä siitä saa edes kuvaa tänne. "Wo Odstock" "Woo D.S. Tock", kirjailija? "Wo Od, Stock" - wo, (=wau?) Od (=outo) Stock (=Nieme) --> hei outo, mennään niemeen. [Hoitajalle aika klo 12, Itäkeskus.]

Olipa kiva olla pelaamassa lautapelejä 1.1.2010. Kotimatkakin oli mukava. Auroran sairaala on Nordenskiöldinkadulla, mutta niin oli se asuntokin, jossa asuin joulukuu 1990 - kesäkuu 1991. Sen jälkeen Interrailille. Ajattelin bussissa istuessa, että sopisi isän haudattavan Helsinkiinkin. Hän sanoi joskus olevansa "Grazy Ipi Steissiltä". Hirveä uho päällä. Voi niitä tappeluja, joita grillin kulmilla käytiin. Kirjoitin novellin isästä. Luulin kirjoittaneeni Grazyn tahallaan väärin, mutta se olikin oikein. Serkku on todellakin ollut näyttämötaiteen läänintaiteilija ja isosetä (ukin veli) tehnyt murhan.

Julmettu, olen kuunnellut musiikkia. Ismo Alanko kestää. Pysyy suosikkina. Erityisesti kappale "rikas rämä elämä" (tai mikä sen virallisesti) kertoo millaista meillä oli kotona, kun olin lapsi. Rumpukapulani ovat kadoksissa. Chrisulla on kosketinsoittimet. Hän pisti sen taas aamulla soimaan ja aloitti omat bileet, poikakulta.

Kerroin hoitajalle, että keheen törmäsin web-kännykällä facebookissa. Hänellä ei ole montaa suomalaista ystävää siellä, ymmärrettävästi. Kommentoin BECKETT sivua, ja heti hävisi Beckett...? Seuraan tilannetta. On päässyt kritiikissäni sille asteelle, että a) hyvän vastakohta ei ola paha, vaan huono (kun kuuntelee sitä bändiä), b)Hyvän vastakohta on ehkä sittenkin KAMALA (joka kai sanana pitää sisällään pahan?) c) BOOOOOORINGGGGGG! Ja siitä ovat suomalaiset tykänneet jo kohta 20 v. (yleistys, eivät kaikki). Joku kultahippu nyt kuitenkin:"lattia lasimurskan peitossa ja isä känninen saatana" - joo, mutta miten kuvailla sotatilaa Liberiassa?

Seurasin Hazard - Halme uutisointia iltalehdessä. Kolumnia en nähnyt, kommentin Metro lehdessä ja koko jutun luin Lidlin lehtitelineestä. Äidilleni puhelimessa ´ennustelin´, että kohta Hazard alkaa saada tappouhkauksia, äänestihän Halmetta 16 000 kansalaista.

Lievää ylikierrosta ehkä kun Adolf Hitlerin kuvan nähdessäni ajattelin, että siinä nähdään mitä todellinen taiteilija saa  aikaan. Tarkoitin kuitenkin lähinnä vain sitä, että hän sai ihmiset puolelleen ja hallittavakseen. Muutoin tuollaisen INHOTTAVAN ajatuksen voisi upottaa novelliin, mutta niiden aika ei näköjään ole nyt. Edellisen ryppään järjestelin kulmakansioon, kaikki sivut olivat tallella.

Ah, ja minun aviomieheni - hän on aivan Mustanaamion Guran Guranin näköinen - viisas heimopäällikkö siis - ja toki Mustis sitten on olemassa! Niin minä uskoin lapsena n. 6 -7v. kun pihlajan alla niitä lehtiä luin. Että Afrikassa, siellä hän elää. Oi, ja jos näkisitte ne kasvonilmeet joita aviomieheni tekee, joilla hän huvittaa poikaa. Ihan kuin zombie, minäkin nautin niin hänen katsomisestaan.

Nyt ihmiset, jos teillä on aikaa ja kiinnostusta niin Kassandra ry järjestää kulttuurikeskus Kaisan tiloissa "Afrikkalaisen kulttuurin riemua" kurssin hintaan 50 € 1 aikuinen + 3 lasta, tiistaisin klo 16.30 - 17.15. Tarvitsemme yhteensä 8 ihmistä, että kurssi toteutuu. Lisätietoa osoitteesta http://www.kassandra.fi/tyopajat/muuttyopajatlapsille.php

Pimeä maa,
voimaa siitä mä saan,
on tasan
punnukset
mitä punnitaan?
Voimaa - voi maa...!

Oi voimaa saan, mä voimaa jaan - ja tähän jään, hyvin pärjään..
opin uusia