Nyytiäinen sai "oman tietokoneen", kun otin esiin muuttokuormasta vuonna -98 ostetun pöytäkoneen. Nyt aluksi sillä pyöritetään kirjaston pc-pelejä ja ensi viikolla otan selvää, jos koneeseen saa ilmaisen nettiyhteyden. Yhteys on ilmainen tässä asunnossa asuville eli maksu ns. sisältyy vuokraan. Silloinhan se toinen yhteys on järkevää ottaa, koska kyllä tässä nyt ehkä ainakin seuraavat vuotta asutaan. Ja viihdytään. Tietokonelaatikosta löytyi myös vanha lehden kylkiäisenä tullut mp3-soitin, jossa on patteri. Patteri on loppunut, mutta laite on nyt virallisesti annettu Nyytiäiselle (Chrisu:-) ) ja ensi viikolla ostan siihen uuden patterin. Valitettavasti en osaa laittaa siihen lastenlauluja. Ja mielellään ilmaisia sellaisia.

Mies teki pullat. Itse olen muutaman päivän syönyt pelkkää perunamuussia. Ei yhtään tee mieli lihaa.

Tykkään ikkunasta avautuvasta näkymästä. Taloja ja muutama puu. Kun tulee pimeää niin näkee kaupungin valot. Vielä kun siihen saisi ikkunaan roikkuvan kynttilän, niin olisi kiva. Sopiva ruuvi siellä on ja seiten, että ei verhot heti pala. Puuttuu vain rahaa ostaa se kynttiläteline, roikkuva.

Eilen oli "Vuosaaren vapahtajan" esitys taas. Seuraavan kerran on 12.4. ja 19.4. Rastiksessa Vuosaaressa, Ulapparaitti 6, muistaakseni osoite. Harjoitukset eivät olleet rankat, rooli on sopivan pieni. Yleisön edessä on taas kiva olla. Vaikka minun mielestäni on tärkeämpää, että taideteko vaikuttaa yleisöön kuin että se olisi esteettisesti ylivertainen.

Lainasin kirjastosta Aune-Inkeri Björkströmin kirjan "Rikotut rajat", joka kertoo insestin kokeneen tarinan. Hän on kokenut koko insestin, mutta sopiva termi voisi olla "insestinen lähentely". Hyi. Muuten jatkan tätä kristinuskon ruodintaa. Esim. miksi monet uskovat ihmiset kokevat olevansa jotenkin kuin parempia ihmisiä (vai kokevatko? heidän puheensa antaa sen vaikutelman...) kun minun ohjenuorani (kristinuskon suhteen!!!) on, että SINUN USKOSI EI SINUA PELASTA. En liene väärässä jos sanon sen olleen Lutherin sanoma totuus (vai dogmi?, tuskin sentään...) Eli tarkoituksena korostaa, että pelastus (mitä se sitten onkaan) on kokonaan Jumalan tekoa eikä ihminen omin teoin voi pelastusta saada. Samalla tuo tahtoo sanoa että uskovainen ihminen säilyttää silti sisällään sen syntisen puolen. SIKSI on niin huvittavaa katsoa uskovaisia ihmisiä jotka ovat niin varmoja, että he ovat hyviä, koska uskovat Jumalaan. Ihminen on samanaikaisesti syntinen ja "vanhurskas" (=Jumalalle kelpaava).

Nyytiäinen oppi tänä pääsiäisenä, että Jeesus kuoli ristillä. Ja tänään selvitin, että Raamatussa sanotaan (se on aina näin:"Raamatussa sanotaan..." koska minähän en totuutta kyseisestä asiasta tiedä.) että Kristus kuolivat ihmisten syntien eli pahojen tekojen takia. - Tässä nyt piilee se mutka, jota en ole mistään "lähdekirjasta" (jos koko elämä olisi yhtä suurta tutkimusta ; -) ) nähnyt, että onko synti samaa kuin pahuus. Itse olen kristinuskon suhteen (ellen ole sitä jo joskus aiemmin täällä kirjoittanut), että oli oikeus ja kohtuus, että tulee tässä mytologisessa tarinassa se vaihe, että (sillä johonkin korkeampaan ja ikuiseen kuin oma itseni ja ympäröivät luonto-oliot minä uskon) tulee pelastaja joka kuittaa synnyt nollaan, sillä JUMALAHAN LOI EPÄTÄYDELLISEN OLENNON (joka sai nimen Eeva vasta syntiinlankeemuksen jälkeen) KUN EEVA SÖI OMENAN HÄN TEKI KIELLETYN TEON JA TUON TEON TÄHDEN HÄN YMMÄRSI ERON HYVÄN JA PAHAN VÄLILLÄ. M I T Ä   M A H D O L L I S U U K S I A  H Ä N E L L Ä   O L I S I    O L L U T    T A J U TA  E T T Ä  T E K O   O L I S I    O L E V A   P A H A, ENNEN KUIN HÄNELLÄ OLI KYKY EROTTAA HYVÄ PAHASTA? Siis Jumala ei todellakaan ole syytön tässä tarinassa. Siksipä hän joutui tuomiolle seuraavassa "näytöksessä" - ja lunastaa virheensä takia ihmiset.

Tämä tämänkeväinen draamaprojekti sopii minulle. Myös minä olen aikoinaan jo (n. 8 v. sitten) ajatellut, että uskovaisuus voi olla anarkiaa.

Yhtä asiaa minä en ymmärrä. Jos "Jumalan poika" tarkoitti juutalaisille KUNINGASTA siis arvonimeä kuninkaalle, niin miksi juutalaiset sitten ottivat sen muka Jumalanpilkkana. Ja tässä yhteydessä pitää lisätä, että asian suhteen en ole lukenut oikeita kirjoja tai tarpeeksi paljon.