Pieni feministi minussa herää. (Naistutkimusta tuli opiskeltua vain 15 ov., koska se oli jotenkin hankalaa. Naistutkimus lehtiäkin tuli kotiin, mutta en minä niitä ole lukenut.). Ja samalla myötätunto niitä kohtaan, jotka ovat eronneet (alkaen näistä jotka järkkäävät mun pojalle hoitoa esitysten ajaksi). Olla ensin rakastunut, sitten erota, jos joku käytännön asia ei toimi. Facebookissa ystävänä on eräs perheterapeutti. Niin, että mistä ne riidat parisuhteeseen kumpuaa.

Mutta että avainsana on FEMINISTI (voi kun saisin sellaisen puseron, jossa mustalla pohjalle lukee tuo feministi. Aviomieshän ei ymmärrä mitä se tarkoittaa). Uskon, että herättää kauhua ja häpeää joissakin. Että ei sitä nyt feministi tarvitse olla. F tarkoittaa mielestäni sitä, että KAIKKIEN NAISTEN KOKEMUKSET merkitsevät - eivät minun omani.

Taidanpa opetella meditoimaan minäkin, jos se auttaa selviytymään ongelmista ja huolista. Ja ymmärtämään paremmin maailmaa, ympäristöä, minua, psykologisia lainalaisuuksia. Mutta tahtoisin ensint tietää, mitä psykologia sanoo meditoinnista. Minun mietiskelyhetkeni on hetki ennen unen tuloa kun lapsi odottaa nukahtamista vieressä ja huoneessa soi Peppi - äänikirja. Aika käydä päivä ja onglemat läpi. Mietiskellä.

Ehkä voin musiikkiakin kuunnella ilman pelkoa mielen ailahteluista. Ehkä jopa ostan viuluuni uuden tallan, jotta voin soittaa sitä täällä yksin ollessani. Ehkä en turhan takia istunut musiikkilukiossa.