Minullakin oli kaukosuhde ennen kuin tutustuin aviomieheeni. Jordanialainen Mohammad Qatarissa v. 2005 keväällä. Hän kertoi rakastuneensa minun ääneeni (hyvä niin, kun se ei kelvannut Sanan ja Sävelen Nuori lausuja voittajaksi) ja halusi tulla Suomeen. Hän kertoi, että on töissä Qatarissa pari vuotta ja sitten voisi tulla Suomeen luokseni. Työstä saadut rahat tietenkin piti antaa perheelle. Mohammad oli ranskan ja englanninopettaja.

Nyt Mohammad on Facebook-ystäväni! En tiedä mitä hänen elämäänsä kuuluu, viimeksi hän oli päässyt töihin lähetystöön. Suhde keväällä 2005 loppui hiljaisuuteen ja sitten tapasinkin aviomieheni ja päätin pitää kiinni siitä, mikä on tässä ja nyt enkä mikä oli molemminpuolista huumaavaa rakkautta. Gracy Mohammad hän sanoi olevansa, ei mikään hyvä muslimi. Ja oikean ratkaisun olin tehnyt  sillä minun Mohammadini perhe oli sanonut että hän ei saa tulla Suomeen vaan pitää pysytellä oman kulttuurin alueella, eikä Mohammad tätä vastaan tahtonut käydä kapinoimaan.

Mutta kuinka ollakaan ajatus, että Mohammad on nyt facebookissa saa suuni hymyilemaan salaperäisesti syystä jota en itsekään tiedä.Toisaalta tässä ja nyt on parempi, sillä hyvät hyssykät, olen marraskuussa täyttävä 40 vuotta enkä todellakaan ole mitenkään kaunis. Miesparka olisi pettynyt. Hänhän tuntee varmaan niin paljon kauniita arabinaisia että. PItää pystyttää kieltomerkki STOP - näille ajatuksille jotka tähän liittyvät. Mietinhän minä hyvän tovin, että miltä kuulostaisi olla Eija al Aessa...
edit.
Pah, tarkistin: se olisi ollut Eija Al Eassa.