Eilen Simpsoneissa oli "hyvä" kohta. Uusi roolihahamo sanoi:"En halua että kyseenalaistat olemassaoloni (existence)" ja pamautti Homeria nenään. Gradufilosofini nimenomaan kyseenalaistaa meidän olemassaolomme subjekteina sen varassa että "tiedämme" asioita. No jaa, en pidä luentoja asiasta vaan alan lukemaan Emmanuel Levinas, Existence and Existent kirjaa.

Lapsi on keksinyt uuden kysymyssanan:"MINKÄ TAKIA". Yritä siinä sitten keksiä vastauksia että minkä takia. Kuoleman lapsi on tähän mennessä ymmärtänyt, että se olisi kuin vaan uni. Äitini puhelimessa arveli, että sen takia mitä televisiossa esitetään, mutta ei - ei olla väkivaltaohjelmia katsottu (kuin mitä noissa Simpsoneissa) - kyse on siitä, että mitä lapsi on lasten Raamatusta ja Jeesus DVD:ltä oppinut. Kuolleet herättää Jeesus henkiin ja nousee itsekin kuolleista. Yhden kerran olin nyytiäiselle selittänyt miten kuollut pistetään  arkkuun ja hautaan, kertonut sen n. viikko sitten. Ja eilen hän muisti sen itse. Lapseni kognitiiviset taidot kehittyvät hurjaa vauhtia, kohta se on jo teini-ikäinen. Pitää nauttia nämä lapsuusajat, vaikka itsellä muka olisi jotain muutakin tekemistä.

Neulon miehelle kynsikkäitä harmaasta langasta. Työt jatkuvat sopimuksen mukaan joulukuun loppuun ja ehkä sitäkin pitemmälle.