Room.2:7 "Niille, jotka uupumatta, hyvää tehden etsivät kirkkautta, kunniaa ja katoamattomuutta, hän antaa ikuisen elämän." Jos lähdetään sille tielle, jolla monet kristityt uskovaiset ovat eli otetaan jae ja tulkitaan se kuten halutaan, niin EI TUOSSA SANOTA MINKÄ USKONNON MUKAAN KUKAKIN TÄTÄ TEKEE.

Voisiko tässä minun elämässäni olla jokin toisin? Kysymys heräsi kun vastasin facebookin kysymyssarjaan "kuka Raamatun henkilö olet?" ja kysymykseen "mitä teet vapaa-aikanasi mieluiten" vastasin totuudenmukaisesti "Lulen kirjaa". Näinhän se on aina ollut aina siitä lähtien kun opin lukemaan. Ensimmäiset kaksi lastenkirjaa jotka luin olivat fantasiaa. Mutta on kai tässä elämässä muutakin kuin kirjat? (Kirjastoin poistoista ostin George Orwellin kirjan Vuonna 1984 ihan ajatellen sitäkin, että nyytiäinen sen sieltä hyllystä sitten joskus löytää. )

Tämän homokeskustelun vuoksi minunkin piti jälleen tarttua Raamattuun. Sen tiedän jo entuudestaan, että Jeesus ei tuomitse (kai?) homoja "syntisiksi" - vaikka samaan hengenvetoon lisäisi:"Jotka minä pelastan". Siis: minun täytyy tutustua Paavalin kirjeisiin. Mielenkiintoinen kohta kirjeestä roomalaisille. Ensin hän (Paavali) kertoo jumalattomista (Room.1:27) "." Homot nostettu ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan."esiin varsin tuomitsevaan sävyyn? Kyllä - mutta kirje jatkuu heti seuravan luvun alussa (Room. 2:1):"Sen tähden et voi puolustautua ihmisparka, sinä joka tuomitset muita, kuka sitten oletkin. Tuomitessasi toisen julistat tuomion itsellesi, koska sinä toisten tuomitsija, teet samoja tekoja.Mielestäni tässä on kyse retorisesta tempusta, jossa minä näen tavoitteena rikoa asteleman MINÄ (uskovainen) NE (syntiset). Minulle noiden jakeiden Room.1:24-Room.2:1 viesti on ÄLÄ TUOMITSE, sinäkin olet vain syntinen vaikka uskoisit Jumalaan. Ihan niinkuin kristitttykään ei tuomitse kristusta vaikka hän kuoli pahantekijänä häpeällisen kuoleman. Se vain usein unohdetaan kun nostetaan esiin ihailtavaksi vain Jumalan kirkkaus.

Näin. Tunnen olevani ylpeä uskonnostani, jossa on niin monta tasoa. Raamattu on mielestäni vain ikkuna. MInun uskonnollinen kaipuuni ei jää vain kirjaan. Minä tahdon kohdata todellisen Jeesuksen ja minulle se väilyä tähän on uskonnollinen draama.

Menestys teologian eksegetiikan opinnoissa oli hyvin vähäinen, mutta tapa jolla luen Raamattuani lie eksegeettinen.Olen kuitenkin siinä onnellisesa asemassa, että teologian opintojen jälkeen osaan (mielestäni) lukea isoa kirjaa  - siis takaisin Raamattuun: Jakeessa Room. 2:16 minulle vihdoin annetaan se, mitä olen kaivannut --> JUMALA TUO IHMISEN SISIMMÄTKIN SALAISUUDET Jeesuksen kristuksen tuomittaviksi. Room. 3:9 "Kaikki ovat synnin vallassa" - miksi siis uskovainen lähtisi erottelemaan syntejä toisistaan? Sehän oli jo ja tuomitseminen kiellettyä tuolla aiemmin.