Mussun (entinen nyytiäinen, mutta kun kasvanut taas niin tarvitsee uuden hellittelynimen) kanssa käytiin eilen kirjastossa. Sieltä tarttui mukaan Boney M.:n joululevy. Sitä kuunnellessa mennään jouluun. Äitini tulee käymään ensi viikolla ja vietämme ensi kertaa eläessä joulun erillään, kun hän menee avopuolisonsa luo jonka kanssa muuttivat yhteen äitini asuntoon syksyllä. Ja hyvin heillä tuntuu menevän.

Mussu sai kirjastokeikalla Hessburgerista ranskalaisia ja coca-cola zeroa, jonka jaoimme yhdessä. Vielä tänäänkin olisi pitänyt päästä Vuosaaren asti, jossa olisi ehkä karkkikaupassa ollut Peter Pan - suklaamunia. Yritin selittää, että suklaamunia on ennen pääsiäistä kaupoissa, mutta hän vain intti, että ei pääsiäisenä, ei pääsiäisenä. On luonteenpiirteitä, joissa mussu muistuttaa minua. Eivätkä ne kaikki ole kyllä hyviä luonteenpiirteitä.

Ja keittiön pöydällä, joka on työpöytäni odottaa muutama teatteritutkimusta käsittelevä kirja, jota toivoisin voivani lukea. Samoin kuin Orhan Pamukin kirja Viattomuuden museo. Mutta jos keskeytys tulee joka 5 - 10 - 15 min kuluttua, niin ei siinä pysty keskittymään. On vain otettava tämä niin, että se on tämä elämänvaihe menossa.