Poikani kysyi minulta, kun olimme matkalla Aurinkolahden uimarannalle Vuosaareen, että miksi Jeesus naulattiin ristille. Olen jo koettanut kertoa pojalle - oppilaalleni (?) - mikä oli juutalaisten ja roomalaisten suhde tuohon maailman aikaan - vaikka en siitä itsekään tarpeeksi tiedä. Uskonnollinen ja maallinen hallintovalta vain. Nyt kuitenkin sunnuntaina 13-06-2011 kerroin, että Jeesus naulattiin ristiin, koska SYNTIINLANKEEMUS ei ollut YKSIN IHMISEN SYY. En tässä nyt lähde siitä, että käärme olisi "vikapää" vaan ihan siitä, että Jumala ehkä tunnusti tehneensä jonkun virheen. Ajatelkaa nyt:: Jumala kertoo Aatamille, että mikä on hyvän ja pahan tiedon puu ja että siitä ei saa syödä. Ja JOS NYT lukee Raamattua tarkkaan, niin se on ollut Aatami, joka on kertonut tämän tiedon naiselle, jolla ei siinä vaiheessa ole edes nimeä. Ja kun käärme kysyy Eevalta että onko Jumala TODELLA kieltänyt syömästä siitä puusta niin Eeva  voi vain luottaa siihen "tietoon", mitä Aatami on hänelle antanut. Oman tulkintani mukaan "Jumalan kaltaisuus" on siis suo luomisvoima ja kyky mikä ihmisellä on.  Maailma on liian monimutkainen, että se olisi olemassa ilman Jumalaa. Miten evoluutioteoria selittää esim. KIVET, kasvit, ovatko kasvitkin muka kehittyneet toisistaan, kuten eläimet - kuulema. Kivi ei ole voinut syntyä tyhjästä ja ajatteleva ihminen. Että kaikki muka kehittynyt, en vaan voi olla sitä mieltä.

Olen lukenut Niilo Kärjen (1964) kirjaa Viisauden sanoja. Ihania ajatuksia ja ihanaa, että se on omani.

Tapaan käsikirjoittaja-ohjaajamme perjantaina ennen kuin hän matkustaa kahdeksi viikoksi Ranskaan. Otan mukaan sen valokuvan, jonka (rakas) aviomieheni oli repinyt kaapistani ja pistanyt roskiin, josta sen taas pelastin. Valokuvassa olen Ranskassa Sarah Bernhardtin haudalla.

Juuri nyt en uskalla tehdä mitään äkkinäisiä päätöksiä elämäni suhteen, sillä olen saanut perhetilanteen takia maanisia oireita.

Krisu oli kaupassa ja minä ostin hänelle Suomen lipun. Olimme lastenruokaosastolla ja hän puhui minulle jäisestä omenasta. Jatkoimme matkaa ja minä olin menossa ostamaan omenaa. Krisu löysi jäätelöaltaasta jäisen omenan. Nyt Krisu katsoo Liisa Ihmemaassa DVD-elokuvaa. Eilen kun kävimme kioskilla tuli lääkärini samaan aikaan kyseiselle kioskille ja totta kai tervehti minua. Ilmeisesti minulla on ollut vuosikausia piilevää masennusta, joka ilmenee siten, että en saa siivottua.

Minä en jää häpeääni yksin kantamaan. Minä osaan pyytää ja vaatia apua ja tiedän kuinka yhteiskunta toimii. Huomenna menen viemään yliopiston kirjastoon palautettavan lainan. En vienyt sitä tänään, koska minun on pakko mennä huomennakin - ja se olisi ollut vain 3.70 mennä ja tulla ja kirjan pitäminen kodissa vielä yhden yön maksoi vain n. 30 snt.  Ehkä näistä kotihuolista selviydytään, on niistä ennenkin selviydytty ja nyt minulla on enemmän tietoa omasta sairaudestani ja siitä kuinka selvitä sen kanssa. Hoitajani oli nähnyt jutun näytelmästä, jossa olin mukana.