Saatiin päiväkodista uusi kukka sen tilalle, mitä aviomies heitti pois, vaikka sanoin, että älä. Kukka on kukkaruukussa ja siinä on mukana päiväkodista otettu juorupistokas. Kirpputorilta ostimme Crisulle leluja: mm. Star Wars pahiksen mustan pään (se on kuin pääkallo olisi suojapeitteen sisälllä ja kuiskii käskevään ääneen:"MInä en kuole koskaan. Minä elän ikuisesti"), sitten oli Mikki Hiiri lelu (no kun Crisu sai päiväkodissa esittää runon mikkiin niin nyt tuli se hiiri siihen perään), Aku Ankan päämuki (se oli jopa 1 €::n tuotu Amerikasta, jossa serkkuni (poliisi?) kuoli ja hänen nimisensä poika joka kiusasi minua peruskoulussa ja johon olin rakastunut oli myös sen niminen.) Shrek-lelu saatiin myös, ollaan katsottu sitä leffaa. Ja pikkuinen Prinsessa Ruusunen, jolta saa pään pois - eli sitten vaan kuningatar (viittaan Liisa Ihmemaassa)leikkejä leikkimään. "Pää pois! Pää pois!".

Tyttöjen kanssa leikittiin käytävällä elokuvaa (oli heidän keksintönsä) ja huomasin miten kivaa se oli. Sain elantoni vuosina 1992-1993 lasten-ja nuorten teatteriryhmien ohjaamisesta - sitä ennen kun minulla oli oma lausuntailta Tuo mulle tulinen miekka (vrt.Muumitarinat, jossa joku hahmo lyö esiripun rikki. Vaarallinen Juhannus...) oli tosi kiva olla lasten kanssa taas. Opettajankoulutuslaitoksessa meillä oli tenttikirjana Netti Christensen & Irmgar Launer : LEIKKI ja varhaiskasvatus. Silloin en ymmärtänyt siitä mitään, en saanut mitään irti, tentti meni huonosti, mutta nyt minulla on kirja omana talo täynnä lapsia - ymmärrän kirjan leikiten ja saan siitä eväitä jopa päivittäiseen elämänhallintaani. Näyttää siltä, että minusta ei tule lastentarhanopettajaa. Lääkäri oli Kelalle menneessä B-lausunnossa - 5 kirjoitusvirhettä, se yksi asiavirhe että en ole valmis lastentarhanopettaja (Soittaako Kela Seureen vai minne saadakseen tämän selville) - ja työ oli lastenhoitajan työ.
Rahaa kuitenkin Kelalta tuli 22,13 € - tulee vain mieleen näytelmämme lause:"Kela ja sossu tarjoaa" - se näytelmä on muuten todellakin miettimisen arvoinen, hyvä kun tuli otsikoihin Hesariin ja Ilta-Sanomiin. Liian vähän, että sillä maksaisi opintolainan korkojakaan, joita on n.100 € nyt kesäkuussa. Soitin pankkiin ja kun näytti, että he eivät voi tehdä mitään lainan lyhennyksille ajattelin (minä kurja raukka! Näin EI saa tehdä), että sitten se menee Kelalle, että homma hoituu jotenkin ja minä vasta myöhemmin maksan.

Ihmiset osaavat olla ilkeitä ja ajattelemattomia (mieheni juuri puhelimeen kertoi jollekin kuinka "he" (toiset turvapaikanhakijat) varastivat hänen sormuksensa. Ilkeää.

Meillä - tai minulla on aika perhetyön - eli lastensuojelun sosiaaliviranomaiselle. Kerron sielläkin, mitä me ajateltiin Crisun kanssa kun se löi meitä (ne nokkoset) ja että olen selittänyt Crisulle, että jos kotona on paha olla, sieltä pääsee pois. Tietäähän se jo tämän tarinan, kun kerran Peppiäkin oltiin viemässä lastenkotiin.

Minulla on ihana kirja, jota luen: Niilo Kärki : VIISAUDEN SANOJA Wener Söderström 1964. Ihana kirja, ihania ajatuksia ja ihan oma omistamani. Jo varhaiset roomalaiset (yök mikä aloitus, eikö?) ajattelivat suvaitsevaisuutta (vrt. kansat joita tuolloin eli / Waltri) - "Suvaitse muita niin sinuakin suvaitaan" - lat.sanalasku. "Olen nähnyt harjoitettavan räikeää suvaitsemattomuutta suvaitsevaisuuden hyväksi."

kokoan tähän ajatuksia, jotka ovat mielestäni hyviä.:

- Se on kuningas, joka ei halua mitään. (Seneca).

- Jos tyydyn vain vähään, niin kylliksi merkitsee jo juhlaa ( Isaac Bickerstaff)

Kristian taiteili eilen ottamalla tavallisia liimalappuja ja piirtämällä niihin jotain ja sitten liimasi laput peräkkäin. "Siitähän tuli Sarjakuva", sanoin minä ja kerroin sen jälkeen, että miten tehdään elouva. No kun kerran tiedän, niin miksi en kertoisi. Christian katsoi (täst.edes on Christian, ei mussu eikä muuta.) televisiosta jotain lastenohjelmaa ja se oli niin mielenkiintoinen meidän kummankin mielestä, että me jäimme katsomaan sen loppuun asti ja minä soitin päiväkotiin paria minuuttia vaille yhdeksen, että tulemme puolen tunnin sisällä.

Lääkärin B-lausunnossa todellakin 9 kirjoitusvirhettä.

Kelda-keitto oli 2.30 € Stockmannilla, meillä sinne n. 100-120 €. Ostin siilikortteja. Sitä en oireenhallintakurssilla saanut kerrotuksi, että minulla ostamiseen liittyy maagista ajattelua.