Avioero on siis varma, koska seuraavalla kerralla minä joudun todennäköisesti ambulanssiin (Turvakodissa taustalla soi Yö:n Joutsenlaulu....sitä kuuntelin paljon 1980-luvulla, kun se ilmeistyi). Ja nyt ei ole lapseni, Christianin tarvinnut nähdä kuin yksi kerta, kun isä löi äitiä.

Ja se kirje, Owon kylään Lagosin aluelleelle Nigeriaan:
"Kiitos Rakas anoppini, kun keksit, että poikasi pitäisikin muuttaa Suomesta Kanadaan, jossa tyttäresi, mieheni sisar asuu. Oletan, että olette lähettämässä aviomiehelleni, Victor Abiuwalle (tuleva ent.) jonkin väärennetyn syntymätodistuksen sieltä Nigeriasta, jonka vuoksi hänet pitäisi "palauttaa" sinne Kanadaan. // (kappalejako) Nyt on kuitenkin niin, että Suomen viranomaiset EIVÄT PAKOTTANEET häntä naimisiin kanssani, vaan hän kolmansilla treffeillämme sanoi, että hän tahtoo perheen Suomesta, jotta voi jäädä tänne. Ja minä laskin, että minä voin hankkia lapsen, vaikka olen opiskelija. // Poikanne mielestä olen hullu, laiska ja likainen (dirty Woman Being) - jota siis saa myös hakata ja pelotella hakkaamisella. A) koska en kykene lastani suojelemaan lyönneiltä hän saa mennä. B) en myöskään pysty itse suojelemaan itseäni lyönneiltä - ja HÄN LÖI LUJAA. Huolehdin, että tämä avioliitto puretaan ja lapsi saa kanssani onnellisen lapsuuden. Poikanne tiesi hyvin millainen nainen olen eikä se haitannut häntä aluksi. Nyt on jokin muuttunut. Enkä usko, että se jokin muuttuu takaisin. Toivon, että poikanne tajuaa nopeasti, että hän ei voi elää enää kauan siinä missä me yhdessä perheenä asuimme. // (Kappalejako) Poikanne sanoi silloin kun seurusteluajalla kerroin, että pidän kirjoittamisesta, että kirjoita kirja hänestä. Nyt tuon kirjan suomalainen nimisi näyttäisi kyllä olevan :"Ne Hullut Suomalaiset", enkä usko että se möisi kovinkaan hyvin. [kirje loppuu]. No, jos englanniksi aloittaisin, niin kysyisin aluksi:"How many Times Your Husband hit you?" "Once is enough in Finland". ** Onhan tässä aineksia elämäntarinaan taas kyllä.

Tämän piti olla lepopäivä, mutta olen täyttänyt virallisia papereita, Kelaan ja sos.virastoon. Lähetän Victorille tämän turvakodin englanninkielisen esitteen sekä avioeropaperit. En vielä sitä vaatimusta, että hänen pitää muuttaa pois. Käsittääkseni käräjäoikeudesta voi saada yhteiselämän lopettamisen päätöksen (ilmeiseisti, että sen jälkeen hänen ON PAKKO muuttaa jo pois // kysyn tätä ystävältäni,joka on töissä VÄHEMMISTÖVALTUUTETUN toimistossa - ja on ollut Migirssä), mutta siihen voi mennä aikaa, se päätäs on ehkä valmis vasta syksyllä, ja tämä on tarkoitettu lyhytaikaiseen oleskeluun, tämä turvakoti. Lastenvalvojalla voi selvittää, että miten lapsen tapaamiset ja muut lasta koskevat asiat menevät. On selvitettävä, että tuleeko kyseeseen yksinuolto vai yhteishuolto - ihan sen takia, että jos Victorilla on aikeita lähteä Suomesta pois niin käytännön asioiden hoitaminen on hankalaa, jos hän ei ole Suomessa. Ensimmäisenä he ovat varaaamassa minulle ajan OIKEUSAPUTOIMISTOSTA. Sekava tilanne. Mutta nyt paistaa ikkunassa aurinko ja minun pitäisi käydä suihkussa ja toimittaa kirjekuoret postiin.

Mutta nyt minulla on takki, jossa on INTIAANIN kuva - ja takin edellinen omistaja on ollut lastenkirjailja. Vielä on kirjoittamatta toimeentulotukihakemukseen mihin tarkoitukseen, että Victorin kototutuminen on epäonnistunut ja perheemme jotain siirtymävaiheessa - mihin? Yksinhuoltajaksi? Tai elämään perheyksikkönä ilman väkivallan uhkaa?